OD RANOG JUTRA HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Putnici čekaju SATIMA, evo gde je najkritičnije
Gužve na granicama, Foto: AMSS

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

OD RANOG JUTRA HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Putnici čekaju SATIMA, evo gde je najkritičnije

Zbog kraja radne nedelje i špica turističke sezone, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima ka Bugarskoj i Makedoniji

Objavljeno:

Jul važi za mesec u kome je jek sezone putovanja, pa su samim tim i nesnosne gužve na graničnim prelazima, posebno vikendom.

Tako oni koji prelaze granične prelaze, ma gde da putuju, treba da se naoružaju strpljenjem, jer su negde zadržavanja i do četiri sata! Kako je smena putnika uglavnom za vikend, kolaps na prelazima se očekuje i ove subote i nedelje!

Zbog kraja radne nedelje i špica turističke sezone, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima ka Bugarskoj i Makedoniji, ali sada i u suprotnom smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, kao i na putevima ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, zato i na prelazima sa ovim zemljama treba računati na duže vreme čekanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog ogromnog priliva vozila, granični prelaz Horgoš između Srbije i Mađarske, rade maksimalnim kapacitetima, sa dodatnim trakama, ali su gužve nezaobilazne. I na Kelebiji, koja je takođe prelaz između nas i Makedonije, velike su gužve. Ništa bolja situacija u danima vikenda nije ni Batrovcima (granični prelaz sa Hrvatskom), Preševu i Prohor Pčinjski (granični prelazi sa Severnom Makedonijom), i na Gradini, graničnom prelazu sa Bugarskom. I tako iz vikenda u vikend.

Ipak, dobro je znati preporuku AMSS-a o korišćenju alternativnih graničnih prelaza, posebno u sezoni godišnjih odmora.

1 / 5 Foto: Printscreen/AMSS, RINA

Mađarska

Tako u Mađarsku možete i preko Bačkog Brega koji radi 24 sata dnevno, ili pak preko Bačkih Vinograda, Bajmoka, ili preko Rastine kod Sombora, koji rade od 19 časova.

Prema poslednjim podacima AMSS, na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj putnička vozila čekaju oko 180 minuta, a na ulazu u Srbiju čeka se oko 360 minuta.

Hrvatska

U Hrvatsku osim preko dovoljno opterećenih Batrovaca i Šida koji rade 24 sata, na raspolaganju su i Bačka Palanka, Bogojevo, Bezdan, Neštin Ljuba i Sot.

Bugarska

Za one koji idu preko Bugarske, granica se može prelaziti na graničnim prelazima, osim na Gradini i na prelazima Vrška Čuka, Strezimirovci i Ribarci. Svi rade 24 sata dnevno.

Rumunija

Što se Rumunije tiče, prelazi koji rade non-stop su Đerdap I, Đerdap II, Kaluđerovo, Srpska Crnja i Vatin, dok su prelazi Jaša Tomić, Nakovo i Vrbica otvoreni do 19 sati samo za vozače putničkih vozila.

Crna Gora

Najpopularniji granični prelaz u Crnoj Gori je Gostun, a ljudi koji idu ili se vraćaju iz ove zemlje treba da znaju da 24 sata rade i prelazi Jabuka i Mehov Krš.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.