GRAĐANI, OPREZ: Ovo kupalište u Srbiji NIJE BEZBEDNO, prisutna FEKALNA kontaminacija! Jezivo!
Ilustracija, Foto: RINA

OBRATITE PAŽNJU!

GRAĐANI, OPREZ: Ovo kupalište u Srbiji NIJE BEZBEDNO, prisutna FEKALNA kontaminacija! Jezivo!

Prema poslednjoj analizi u Kruščiću i Ruskom Krsturu kvalitet vode je u okviru II klase kvaliteta koja dozvoljava kupanje i rekreaciju na površinskim vodama

Objavljeno:

U letnjim mesecima Zavod za javno zdravlje iz Sombora prati kvalitet vode na neregistrovanim kupalištima duž Velikog Bačkog kanala koja građani koriste za kupanje i rekreaciju i to na sledećim punktovima:

1.U Kuli kupalište između mostova;

2.U Sivcu na Malom Staparu;

3.U Ruskom Krsturu-bazen ustava;

4.U Kruščiću na kupalištu kod stadiona.

Prema poslednjoj analizi u Kruščiću i Ruskom Krsturu kvalitet vode je u okviru II klase kvaliteta koja dozvoljava kupanje i rekreaciju na površinskim vodama.

Analizama je utvrđeno da površinska voda u Kuli između mostova i na Malom Staparu nije zdravstveno ispravna za kupanje zbog mikrobiološke neispravnosti nastale usled povećanog broja fekalnih enterokoka.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Filip Plavčić

Zagađenje je nastalo usled fekalne kontaminacije zbog nesavesnih građana koji ne koriste fekalnu kanalizacionu mrežu nego septičke i osočne jame prazne u kanal. Usled niskog vodostaja i smanjenog protoka vode u kanalu zbog dugotrajne suše i ekstremno visokih temperatura, povećana je koncentracija zagađujućih materija.

Obaveštene su nadležne inspekcijske službe koje su izašle na teren.

Apeluje se na građane da ne koriste neregostrovana kupališta u Kuli i na Malom Staparu do pribavljanja novog nalaza ovlašćene zdravstvene ustanove kada ćemo izdati novo saopštenje.

(Espreso / Q-media)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.