ŠTA SU ASTRALNE PROJEKCIJE KOJE JE IMAO ZORAN MARJANOVIĆ KAD JE BIO MALI? Jezivo iskustvo dožive samo retki!
Mali Zoran Marjanović, Foto: Printscreen/Youtube/Vecernje novosti

JEZIVO!

ŠTA SU ASTRALNE PROJEKCIJE KOJE JE IMAO ZORAN MARJANOVIĆ KAD JE BIO MALI? Jezivo iskustvo dožive samo retki!

Astralna projekcija (ili astralno putovanje) je interpretacija bilo kog oblika vantelesnog iskustva koje pretpostavlja postojanje astralnog tela odvojenog od fizičkog tela

Objavljeno:

Zoran Marjanović, osuđeni za brutalno ubistvo supruge Jelene, kao dete verovao je da ima astralne projekcije i da "svako veče ide na kosmički nivo" .

Ovakvim njegovim pričama njegovi, sada pokojni roditelji, su se ponosili, puštali ga da gostuje po emisijama, a sada, nakon presude koju je šest godina čekala cela Srbija, postavlja se pitanje da li je način na koji je Marjanović odrastao uticao na stvari koje su se kasnije dešavale i zločin koji je počinio.

1 / 2 Foto: Printscreen

Šta su zapravo astralne projekcije?

Astralna projekcija (ili astralno putovanje) je interpretacija bilo kog oblika vantelesnog iskustva koje pretpostavlja postojanje astralnog tela odvojenog od fizičkog tela i sposobnog da putuje izvan njega. Ideja o astralnom putovanju je drevna i javlja se u više kultura. Savremenu terminologiju „astralne projekcije“ skovali su i promovisali teozofi iz 19. veka. Ponekad se navodi u vezi sa snovima i oblicima meditacije.

Neki pojedinci su prijavili percepcije slične opisima astralne projekcije koje su izazvane raznim halucinogenim i hipnotičkim sredstvima (uključujući samohipnozu). Ne postoje naučni dokazi da postoji svest čije su otelotvorene funkcije odvojene od normalne neuronske aktivnosti ili da se može svesno napustiti telo i vršiti opservacije fizičkog univerzuma, a astralna projekcija je okarakterisana kao pseudonauka.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Prema klasičnom, srednjovekovnom, renesansnom hermetizmu, neoplatonizmu, a kasnije teozofskoj i rozenkrojcerskoj misli, astralno telo je srednje telo svetlosti koje povezuje racionalnu dušu sa fizičkim telom, dok je astralna ravan posredni svet svetlosti između Neba i Zemlje. Smatralo se da su ove astralne sfere naseljene anđelima, demonima i duhovima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.