TUGA DO NEBA, ANGELINA (11) IZ NIŠA IZGUBILA JE SVOJU BITKU: "Putuj s Angelima, odmori se i ČEKAJ ME"
Angelina Nejčić, Foto: Printscreen/Facebook/Pomozimozajedno, Printscreen/Budihuman, Privatna arhiva

OGROMNA TUGA!

TUGA DO NEBA, ANGELINA (11) IZ NIŠA IZGUBILA JE SVOJU BITKU: "Putuj s Angelima, odmori se i ČEKAJ ME"

Sve se činilo u redu do novembra 2021. godine kada se Angelina žalila na glavobolje i slabost desne ruke

Objavljeno: 09:59h

Angelina Nejčić (11) rođena je u Nišu. Bila je zdravo dete, sve do svoje pete godine, kada joj je dijagnostifikovan tumor na mozgu.

Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Kao beba nije imala zdravstvene probleme niti je išta ukazivalo na to da će Angelina nekoliko godina posle dobiti zastrašujuću dijagnozu.

Roditelji su 2015. godine primetili da Angelina gubi ravnotežu. Hitno su otišli kod lekara gde je pregledom magnetnom rezonancom ustanovljeno da Angelina ima tumor na mozgu C71.3 Neoplasma malignum cerebri lobi parietalis, meduoblastom (tumor u području malog mozga).

Odmah je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Tumor je odstranjen, usledilo je zračenje, hemioterapije zatim rehabilitacije.

Angelina se oporavila, krenula u školu. Sve se činilo u redu do novembra 2021. godine kada se Angelina žalila na glavobolje i slabost desne ruke.

Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da postoje dve promene i otok na mozgu. Operisana je 19.11.2021. godine. PH nalaz nakon operacije je pokazao da se radi o drugom obliku tumora C71.2 Neoplasma malignum cerebri lobi temporalis, glioblastom (najzloćudniji tumor mozga) i da je došlo do regresije bolesti.

Mala Angelina juče je izgubila svoju bitku, preminula je, saopšteno je na Fejsbuk grupi Budi human, a potom je njen profil na "Budi human" ugašen.

Porodica i ljudi koji su bili uz Angelinu i porodicu opraštaju se od nje i na društvenim mrežama. Poruka Angelinine tetke razbija srce na komade.

Ne znam kako da počnem , nismo se ovako dogovorile . Bila si i ostala moj HEROJ. Puna ljubavi života i volje baš i ovog dana kad smo se smejale dok si me šminkala . Srce tetino neću da stavljam crno belu sliku jer si bila dete puno boja ,a znam da ti se ne bi ni svidela ovako smo mnogo lepše . Reči utehe nema , sada si na nekom boljem mestu gde te ništa ne boli , obećavam da ću da čuvam tvoju Ticu , veruj mi . Prevelika bol , ali znam da znaš da te volim neizmerno i voleću te uvek . Za naše tajne niko neće da sazna ne brini , putuj s Angelima , odmori se i čekaj me . VOLIM TE

Angelina Nejčić
foto: Printscreen/Facebook/Pomozimozajedno

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.