U SRBIJI POSTOJI 10 SVEMIRA, ALI I TARZAN I BEKAM: Ovo su najčudnija imena kod nas
Bebe, Foto: Printscreen/Youtube

KAKAV SPISAK!

U SRBIJI POSTOJI 10 SVEMIRA, ALI I TARZAN I BEKAM: Ovo su najčudnija imena kod nas

Od muških neobičnih imena šezdesetih godina pominju se imena Sever, Istok ili Jug, mada Zapad nije zabeležen

Objavljeno:

Kada daju imena deci roditelji u Srbiji su sve inovativniji, pa se tako u poslednje vreme često mogu čuti veoma neobična imena poput Plamen, Mrgud, Izi, Ris, Pravda ili Tilija, pa čak i Tarzan ili Princeza. Po najnovijem trendu, kako kažu iz Zavoda za informatiku i statistiku, deca sve učestalije dobijaju i stara srpska imena, kao što su Jefimija, Makarije, Nikodim, Pelagija itd.

Tokom Drugog svetskog rata i neposredno posle njega veoma česta bila su imena Slobodan i Slobodanka, Jugoslav i Jugoslava, ali našla se i poneka Staljinka, Mašinka, Traktorka i Tito. Popularnost imena Slobodan naglo je opala sa krahom političke karijere Slobodana Miloševića, te matične službe nekoliko godina unazad registruju tek ponekog Slobodana godišnje. Ovo ime bilo je najčešće tokom Drugog svetskog rata i u prvih deset po učestalosti sve do kraja osamdesetih.

1 / 6 Foto: Profimedia

Od muških neobičnih imena šezdesetih godina pominju se imena Sever, Istok ili Jug, mada Zapad nije zabeležen.

Nisu retka ni neobična imena kao što su Aleksija, Tesa, Lira, Viola, Aria i Zara, a u novosadskoj matičarskoj službi zabeležena su i neuobičajena imena za dečake – Matvej i Noa.

Od neobičnih imena u Srbiji je zabeleženo 10 Svemira i jedna Svemirka, ali i Tarzan, Tihi, Ezel, Rambo, ali i Bekam.

Ipak, u Srbiji postoji i zakon da roditelji ne mogu deci da daju imena koja imaju pogrdan prizvuk, pa matičar može i da zabrani davanje određenog imena.

(Espreso / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.