PRE MESEC DANA JE U SRBIJI BIO POTOP, DA LI ĆE SE SCENARIO PONOVITI? Detaljna prognoza Đorđ Đurića za celu nedelju
Nevreme u Topoli napravilo ogromnu štetu, Foto: Privatna arhiva

VREMENSKA PROGNOZA

PRE MESEC DANA JE U SRBIJI BIO POTOP, DA LI ĆE SE SCENARIO PONOVITI? Detaljna prognoza Đorđ Đurića za celu nedelju

U sredu će vreme biti nešto prijatnije

Objavljeno:

Pre tačno mesec dana, jaki pljuskovi napravili su pravi potop širom zemlje, pa se većina građana, kad čuje najavu za kišu, prvo zapita da li će se ovakvo nevreme ponoviti.

Sudeći po najavama, ove nedelje očekuju nas padavine, a evo gde će ih biti i koliko će biti obilne.

No, da krenemo od početka nedelje.

- Do kraja današnjeg dana zadržava se sunčano i veoma toplo vreme, ali malo prijatnije u odnosu na prethodne dane. Temperatura će se kretati od 32 do 36 stepeni, u beogradu do 34 stepena. Sutra će biti sunčano i još toplije, sa temperaturama od 34 do 38 stepeni, u Beogradu do 36 stepeni. Poslepodne i uveče u severozapadnim i zapadnim delovima zemlja, a tokom noći i u centralnim predelima, stiže osveženje, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Tokom večeri i noći počeće da duva pojačan severozapadni vetar - navodi Đurić.

1 / 7 Foto: Printscreen Instagram / Serbia live

Ipak, na pitanje da li nas očekuju pljuskovi poput onih krajem juna, Đurić odgovara da je to malo verovatno.

- Može se desiti da na manjem prostoru padne veća količina kiše, ali uglavnom će biti reči o prolaznim i ne tako jakim pljuskovima - kaže Đurić.

U sredu će vreme biti nešto prijatnije. Na severu će biti suvo, a u ostatku zemlje promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Temperatura će biti tek nešto niža, između 30 i 34 stepena.

- U četvrtak i petak ponovo nas očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Samo se na jugu očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U četvrtak će temperatura ići od 32 do 36 stepeni, a u petak od 33 do 37 stepeni - napominje naš sagovornik.

U subotu se prepodne očekuje sunčano vreme, poslepodne na severozapadu stiže naoblačenje sa kišom, uz pojačan severozapadni vetar.

Nedelja će biti nešto svežija sa padom temperature za oko pet stepeni, a oko 1. avgusta, najavljuje Đurić, opet možemo očekivati porast temperature.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.