BAK JE MULTITALENTOVANI SPORTISTA: Suočio se sa svakavim preprekama, ali dve su mu ostale sanak pusti! (VIDEO)
Bak, multialentovani sportista, Foto: Privatna arhiva

Espreso ljubimac

BAK JE MULTITALENTOVANI SPORTISTA: Suočio se sa svakavim preprekama, ali dve su mu ostale sanak pusti! (VIDEO)

Bak je trenirao nekoliko sportova i iskustvo koje je stekao kroz trening deli sa vama

Objavljeno:

Espreso ljubimac danas vas upoznaje sa Bakom, multitalentovanim sportistom koji ima jedan savet za vas.

"Ćao svima. Ja sam Bak i imam godinu dana. S obzirom na to da pripadam rasi američki staford i da sam težak oko 40 kilograma, trebalo bi da budem opasan pas, čuvarkuća, da lajem i režim na svakog ko se približi mojoj porodici, ali ja to nisam. Više volim da se mazim, da se bavim sportom i da isprobavam nova jela.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Sklonost ka sportu pokazivao sam još od kad sam bio štene. Prvi sport koji sam savladao bilo je rvanje. Uh, ljudi moji, da znate samo kako je težak protivnik gazdaricina papuča bila.

Jednog leta, bio sam na familijarnom okupljanju u Crnoj Gori. Koliko je tamo novih sportova čekalo da ih otkrijem i savladam, nisam mogao ni da sanjam. Da krenemo redom.

Prvo sam savladao atletiku, tačnije disciplinu skok u cveće.

Potom sam otkrio fudbal. Prvi susret sa bubamarom i opa, odmah dribling za udžbenike. Ko zna, možda nekom klubu zatreba ovakav dribler.

Igrao sam čak i badminton. Kako je samo nestašna ona pernata loptica, neće da se spusti na zemlju da je lepo uhvatim kako i dolikuje jednom čestitom psu.

Naučio sam različite sportove, ali postoje dva koja nisam uspeo da savladam. Prvi je rafting.

Nema ničeg lepšeg od kanjona Tare za to.

1 / 3 Foto: Espreso.rs

Kada sam se upoznao sa raftingom, imao sam četiri meseca i bio sam još mali da se vozim čamcem. Moja porodica je otišla na rafting, a ja sam ostao da čuvam kamp u kome smo bili smešteni. Pregolema je bila tuga pseća zbog toga.

Pseća tuga pregolema
Pseća tuga pregolemafoto: Espreso.rs

Drugi sport koji nisam uspeo da savladam je plivanje. Prvi i jedini susret sa morem imao sam u Crnoj Gori. U kolikom bazenu je more smešteno, ne možete ni da zamislite.

Porodica me je nagovarala da uđem u vodu, ali sam se uplašio i nisam smeo. Pućiće bruka u psećem svetu što ću ovo reći, ali ponašao sam se kao neka mačka, sram me i stid bilo.

BONUS SAVET

Kao iskusni sportista, daću vam savet. Prilikom bavljenja sportom najvažnija je ishrana i kako potrošiti kalorije koje se unose hranom. Priznajem, potrošnja kalorija je teži deo priče.

Već sam vam rekao da volim da isprobavam nova jela. Jedno od jela koja sam probao je i gibanica. Kakva rapsodija ukusa je to bila.

1 / 3 Foto: Espreso.rs

Posle jela, valjalo je potrošiti unete kalorije, ali kako napustiti lokal kad je klopa tako ukusna?"

Pošaljite nam priču i fotografije na ljubimac@espreso.rs, a mi ćemo to rado podeliti sa našim čitaocima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.