SRPSKI PASOŠ PAO NA LISTI NAJMOĆNIJIH: Jedna zemlja i dalje drži stabilno PRVO mesto!
Ilustracija, Foto: RINA

jačina pasoša

SRPSKI PASOŠ PAO NA LISTI NAJMOĆNIJIH: Jedna zemlja i dalje drži stabilno PRVO mesto!

Na drugom mestu se nalaze Singapur i Južna Koreja, a potom sledi dominacija zemalja članica EU

Objavljeno:

Kompanija "Henley and Partners" od 2006. godine rangira pasoše 199 zemalja koristeći podatke Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj.

Henli Pasport Indeks, zasnovan na ekskluzivnim podacima Međunarodne asocijacije vazdušnog transporta (IATA), redovno prati svetske pasoše koji su najprikladniji za putovanja od 2006. godine.

Tradicionalno, Japan ima najmoćniji pasoš te sa sa njim može ući u 193 od 227 destinacija koje možete da posetite bez vize.

Na drugom mestu se nalaze Singapur i Južna Koreja, a potom sledi dominacija zemalja članica EU.

Španija i Nemačka dele treće mesto i građani ovih zemalja mogu bez viza u 190 zemalja, slede Finska, Italija i Luksemburg na četvrtom mestu (189), dok se na petom nalaze Austrija, Danska, Holandija i Švedska (188).

1 / 4 Foto: Profimedia

Što se tiče zemalja u okruženju, Mađarska se nalazi na 9. mestu (183), Slovenija na 11. mestu (181), Rumunija na 16. (174), a Hrvatska se nalazi na 17. mestu.

Srbija je u odnosu na prošli izveštaj zabeležila pad za jedno mesto te se sad nalazi na 38. mestu i građani naše zemlje bez vize mogu da putuju u 136 zemalja. Iz izveštaja u izveštaj naša zemlja beleži pad za jedno mesto.

Od preostalih zemalja u okruženju, Severna Makedonija se nalazi na 45. mestu (125), Crna Gora na 46. mestu (124), a Bosna i Hercergovina na 51. mestu (118).

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.