MODERNA SAOBRAĆAJNICA PROLAZIĆE KROZ NAJLEPŠA SRPSKA SELA: Meštani ipak zabrinuti za SVOJA ZEMLJIŠTA!
Ilustracija, Foto: RINA

pripremaju se radovi

MODERNA SAOBRAĆAJNICA PROLAZIĆE KROZ NAJLEPŠA SRPSKA SELA: Meštani ipak zabrinuti za SVOJA ZEMLJIŠTA!

Uveliko traju ispitivanja trvdoće zemlje za budući modernu saobraćajnicu kroz Šumadiju

Objavljeno:

U selu Maskar nadomak Topole prema rečima meštana počela su ispitivanja zemljišta za buduću trasu auto puta „Vožd Кarađorđe“. Oni ističu da su mašine nekoliko dana bile u njihovom selu a da su im radnici koji su bili na terenu rekli da ispituju tvrdoću zemljišta.

„Ima dva pa skoro i tri meseca kako traju ta ispitivanja, bili su u Maskaru na potezu ispod groblja, tačnije ispitivanje je vršeno preko puta groblja a ispod mog domaćinstva na 130 metara od moje kuće. Moram vam reći da mi nije ni malo svejedno, strah postoji, oko tri hektara zemljišta mi je ugroženo, imam njive, zabrane, kuća je blizu. Znamo da će se graditi taj auto put ali kuda će tačno proći i šta će biti sa našim domaćinstvima i njivama to nam niko ne govori“, rekao je za RINU, Ivan Nikolić.

Radovi
foto: RINA

Nikolić dodaje da su radnici koji su vršili ispitivanja zemljišta rekli da su sa radovima krenuli od Markovca i da će završiti u Lazarevcu što bi obuhvatilo oko 180 kilometara ove trase.

Inače, na sajtu Кoridori Srbije navodi se da projekat izgradnje ovog auto puta obuhvata teritotije opština: Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor, koje su deo Šumadijskog, Pomoravskog i Borskog okruga.

Inače, kako na sajtu Кoridora Srbije piše državni put I reda “Vožd Кarađorđe“ bi trebalo da obuhvata sledeće deonice:

Deonica 1: Lazarevac (Županjac) – Aranđelovac L= 35 km. Predlog uskladu sa PPO Lazarevac, , PPO Aranđelovac (Predviđena obilaznica), Deonica 2: Mali Požarevac – Mladenovac –Aranđelovac L= 32 km. Predlog prema PPO Sopot, PPO Mladenovac, PPO Aranđelovac Deonica 3: Aranđelovac – Topola – Rača – Markovac (veza na autoput E-75) L= 60 km Predlog prema RPPS – Regionalni prostorni plan Srbije Deonica 4: Markovac – Svilajnac – Despotovac L= 31 km Predlog prema RPPS – Regionalni prostorni plan Srbije Deonica 5: Despotovac – Bor L= 60 km Predlog prema PPO Despotovac, RPP – Regionalni prostorni plan Srbije, PPO Bor

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.