OVO SU TRENUTNI SIMPTOMI KORONAVIRUSA: Kompletne porodice dolaze zaražene s letovanja!
Koronavirus, Foto: Aleksandra Čolić

oprez

OVO SU TRENUTNI SIMPTOMI KORONAVIRUSA: Kompletne porodice dolaze zaražene s letovanja!

Brojke će nastaviti da rastu, pa je moguće da ćemo doći i do 3.000 u nekom momentu!

Objavljeno:

- Ne možemo očekivati da će brojke početi da opadaju do kraja jula, pa i do polovine avgusta. Zapravo, verovatno će doći za nekih 10 do 14 dana do smirivanja, i to u smislu da će brojke stati i stvoriće se takozvani plato. To se dogodilo u Americi, Engleskoj, Nemačka je na tom putu, a kod nas se to može desiti do kraja meseca, ili početkom avgusta, kaže za "Blic" epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović.

Kako profesor dalje objašnjava, brojke će nastaviti da rastu, pa je moguće da ćemo doći i do 3.000 u nekom momentu. Prirodni proces se odvija, dodaje on, godišnji odmori su u toku, putuje se, a na taj način virus nastavlja da cirkuliše.

1 / 10 Foto: RINA

Simptomi kovida su identični kao i u prethodnom periodu, pa se tako može javiti:

- Glavobolja

- Bolovi u mišićima

- Malaksalost

- Kašljucanje

- Blaga temperatura

- Bol u grlu

- Dijareja

Kako dodaje profesor Tiodorović, dok čekamo nove vakcine koje će biti prilagođene novim sojevima, onima koji nisu primili četvrtu dozu, a rizična su grupa, savet je da se odmah vakcinišu.

Branislav Tiodorović
foto: Printscreen/RTS

- Oko vakcinacije preporučujem za starije četvrtu dozu, da ne čekaju, jer ona znači ljudima koji imaju neku hroničnu bolest. S druge strane, na jesen očekujemo nove vakcine koje će biti prilagođene novim sojevima, ali za sada je važno da se uredno vakcinišu ovi koji su u riziku i da se čuvaju - ističe profesor Tiodorović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.