NASPAVANI STE, ALI STE I DALJE UMORNI, NERASPOLOŽENI I POSPANI? Doktorka razjasnila sve nedoumice
Aleksandra Pavlović, Foto: RTV Pink printscreen

NEUROLOG

NASPAVANI STE, ALI STE I DALJE UMORNI, NERASPOLOŽENI I POSPANI? Doktorka razjasnila sve nedoumice

Pavlović je navela, da u mozgu postoji jedan tzv. prastari deo mozga, koji se bavi vrelinom i vrućinama

Objavljeno:

Neurolog Aleksandra Pavlović istakla je da naše telo ima potrebu da temperaturu drži na normali (od 36 do 37 stepeni Celzijusa), a svaki vid rashlađivanja i zagrevanja, može da bude problem za naše glavne organe, što podrazumava srce i mozak.

- Telo ima ritam, i može doći do ekstrema, što znači da treba da se sklonimo od velikih vrućina, ili niskoh temperatura, jer može da usledi šok za organizam - objašnjava neurolog.

Velike temperature izazivaju nervozu, pospanost, umor i nesvesticu, navela je ona, pa dodala:

- Veći nivo zločina i konflikta u svetu je tokom vreline, i visokih temperatura - rekla je Pavlović.

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

Pavlović je navela, da u mozgu postoji jedan tzv. prastari deo mozga, koji se bavi vrelinom i vrućinama. Ona je dodala da se taj deo mozga bavi pitanjem koliko ćemo vode piti, koliko se rashlađivati i sl.

- Ukoliko prepoznamo da nam se muti u glavi, da smo previše umorni, da nismo u stanju da komuniciramo, moramo preventivno delovati - objašnjava Pavlović.

Ekstremi su problem i velika temperatura i sunce, pogotovo u ključnim trenucima, tada strada kardio-vaskularni sistem... Tada treba da se sklonimo sa sunca, imamo flašicu vode, uzimamo redovno terapije ukoliko imamo problema.

- Ima stvari koje ne treba menjati, ali ima onih koje nikako ne smemo, kao što je uzimanje terapije od doktora koju već imamo - priča Pavlović.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.