SUTRA POČINJE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE: Ovo su detalji
Ilustracija, Foto: EPA / RONALD WITTEK

prvi upisni krug

SUTRA POČINJE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE: Ovo su detalji

Ministarstvo dodaje da je za drugi upisni krug ostalo 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu

Objavljeno:

U četvrtak kreće upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu. Neposredno u školama učenici će moći da se upišu sutra i u petak 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od sutra do 20. jula.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je u četvrtak 14. jula, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Nakon prvog upisnog kruga po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ministarstvo dodaje da je za drugi upisni krug ostalo 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.