NOVI SAD JE U MAJU OBORIO REKORD PO BROJU TURISTA: Vučević saopštio fantastične vesti (FOTO)
Foto: Miloš Vučević- gradonačelnik, Instagram

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE

NOVI SAD JE U MAJU OBORIO REKORD PO BROJU TURISTA: Vučević saopštio fantastične vesti (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, oglasio se na svojim društvenim mrežama povodom fantastične vesti

Objavljeno:

Novi Sad je protekle godine u svetskim magazinima više puta uvršten među destinacije koje treba posetiti u 2022. godini a podatak da je nakon dve decenije u maju oboren turistički rekord po broju od čak 58.304 noćenja i 26.211 poseta turista, potvrđuje da je Evropska prestonica kulture ta predviđanja i ostvarila.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, oglasio se na svojim društvenim mrežama povodom fantastične vesti o broju turista koji su u maju posetili Novi Sad.

“Imam fantastične vesti – Novi Sad je oborio rekord u maju, i to onakav kakav nije postojao poslednjih 20 godina – zabeleženo je 58.304 noćenja i 26.211 dolazaka turista u naš grad. Novi Sad je time odmah iza Beograda postao najposećeniji grad u zemlji, a ispred je banjskih i planinskih centara.”

“Stranaca je bilo gotovo dvostruko više nego domaćih turista, i to iz Bosne i Hercegovine, Ruske Federacije, Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, SAD-a. Dolazili su nam gosti iz Katara, Indije, Gruzije, Japana, Brazila, Argentine i brojnih drugih zemalja. Naše turističke brošure su planule, ali Turistička organizacija Novog Sada spremila je još promo materijala na 17 jezika, što će biti vrlo korisno u predstojećim letnjim danima” - rekao je Vučević, ističući podatak da su samo dan pred ovogodišnji Exit smeštajni kapaciteti bili gotovo skroz popunjeni.

“Novi Sad je grad koji buja, cveta, on je poput drveta koje daje mnogo plodova, a njegovi plodovi su gostoprimstvo, priroda, dodir sa viševekovnom istorijom, tradicijom, kulturni događaji… a naš Novi Sad je takav zato što ga njegovi Novosađani vole!”- ponosno je zaključio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svojim društvenim mrežama.

Miloš Vučević
foto: Miloš Vučević- gradonačelnik, Instagram

U tom duhu, Novi Sad ostaje na visini zadatka te će tokom predstojećeg vikenda svaki dan biti rezervisan za drugu vrstu umetnosti. U petak, 15. jula, izložba kakva se nije videla na ovim prostorima više od pola veka “San neolitske noći” u Muzeju Vojvodine, u subotu vrhunski domaći, regionalni i evropski muzičari, a u nedelju, 17. jula, premijera prvog filma o nastanku Novog Sada “Liberta - rađanje grada”, što će zaokružiti trenutno aktuelni programski luk „Tvrđava mira”.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.