VOZAČI OPREZNO, U OVIM DELOVIMA BEOGRADA AUTOMOBILE KRADU KO LUDI : Više od 30 krađa za samo šest meseci
Parking, Foto: Printscreen/Twitter

PAŽNJA!

VOZAČI OPREZNO, U OVIM DELOVIMA BEOGRADA AUTOMOBILE KRADU KO LUDI : Više od 30 krađa za samo šest meseci

Brojka o broju krađa vozila beleži se za period od šest meseci

Objavljeno:

Otvoreni prozori na automobilu možda jesu jedan od recepata da se rashladi vozilo, ali ga sa ključevima nikako ne treba ostaviti ni na pet minuta. Više od 30 krađa u Beogradu za samo šest meseci dovoljan su argument za oprez. Nije potrebno mnogo vremena da vešt lopov uzme sve što mu padne pod ruku, pa čak i da ukrade automobil.

Krađe automobila u Beogradu nekada su bile učestalije nego danas, tvrde u MUP-u. Najčešće se kradu automobili na Novom Beogradu, Čukarici, Paliluli, Zvezdari i u Rakovici.

- Na teritoriji grada Beograda imamo izvršenih 36 krivičnih dela neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila na taj način što su vlasnici ostavili ključeve u vozilu, a vozilo u pogonu ili ključeve u vozilu u dvorištu ispred kuće ili na nekom drugom mestu i tako omogućili izvršiocima da lakše uđu u vozilo i odvezu ga - kaže za RTS Boško Sekulović, šef Odseka za suzbijanje delikata na motornim vozilima.

Iz policije apeluju na vlasnike da ključeve nikako ne ostavljaju u automobilu. U tom slučaju, za krađu su bukvalno dovoljne sekunde.

1 / 4 Foto: Marko Nikolić

Čak ni i u ovim vrućim periodima, kada je bitno da se uđe u rashlađen auto, ne treba ostavljati ključeve u vozilu ispred prodavnice, pekare, vrtića, škole, na kupalištima, na Adi, Košutnjaku, upozorava Sekulović, i dodaje da u vozilu ne treba ostavljati vredne stvari, novčanik, laptop… jer ako krenu na kupalište izvršilac može polomiti staklo i ukrasti to.

- Isto tako na parkinzima tržnih centara izvršioci takozvanim džemerima, odnosno ometačima, ometaju signal zaključavanja vozila - objašnjava Boško Sekulović.

Savet je da se nakon elektronskog zaključavanja vozila, fizički proverite da li je zaista zaključano. Jedino tako možete biti potpuno sigurni. Neretko, tvrde u MUP-u, ukradeni automobili završe u nekoj drugoj zemlji.

Iako je, prema statistici, krađa manje nego u isto vreme prošle godine, dobro je dodatno obezbediti automobil i na taj način i najveštijem lopovu otežati posao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.