KORONA PONOVO POČINJE DA DIVLJA: Za samo 1 dan u Vojvodini se zarazilo ovoliko ljudi
Ilustracija, Foto: Profimedia

korona brojke

KORONA PONOVO POČINJE DA DIVLJA: Za samo 1 dan u Vojvodini se zarazilo ovoliko ljudi

Najviše obolelih je u Novom Sadu, 483

Objavljeno:

Polako, ali sigurno, korona brojke u Srbiji rastu. Broj zaraženih je dnevno u gradovima bar dvocifren, kao u paraćinskoj opštini ili i veći, kao u Vojvodini. Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 403 nova slučaja kovida-19. U Novom Sadu su registrovana 52 novoobolela.

Dan ranije, u Vojvodini je bilo registrovano šest novih slučajeva i to svi u Novom Sadu, navodi 021.rs.

U ovom trenutku u Vojvodini ima 2.307 registrovanih aktivnih slučajeva.

Najviše obolelih je u Novom Sadu, 483.

1 / 4 Foto: Profimedia

Korona brojke od prošle sedmice rastu u paraćinskoj opštini, pa je nakon osam pozitivnih testova evidentiranih u nedelju, broj u ponedeljak dostigao deset, navode Novosti.

To je prvi dvocifreni broj pozitivnih na dnevnom nivou posle dužeg vremena.

U kovid-ambulanti za odrasle Doma zdravlja na pregled su se u ponedeljak javila 24 pacijenta i svi su došli lekaru prvi put, sa simptomima respiratorne infekcije.

Ukupno su obavljena 42 antigenska testiranja, među njima i sedmoro dece. Od deset pozitivnih nalaza, jedan je bio dečji.

Sa blagim porastom broja korona infekcija, kako se saznaje u kovid-ambulanti, više posla ima i na vakcinalnom punktu. Juče je četvrtu dozu kineskog cepiva "sinofarm" primilo devet osoba.

Testirano 218 ljudi iz Pčinjskog okruga

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19, u ponedeljak je testirano 218 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 21 osoba pozitivna na koronavirus, navode Novosti.

Topografski prikay broja obolelih pokayuje da je ponovo najveći broj u Vranju gde su zabeležena 12 nova slučaja, troje je iz Surdulice, po 2 iz Vladičinog Hana i Preševa i po 1 iz Bujanovca i Trgovišta.

Jedino opština Bosilegrad ne beleži novoobolele.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.