OGLASIO SE VUČEVIĆ NAKON ISPISIVANJA SLOVA "Z" NA VIŠE LOKACIJA U NOVOM SADU: Evo šta je poručio! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

INCIDENT KOJI JE DIGAO SRPSKU ATINU NA NOGE

OGLASIO SE VUČEVIĆ NAKON ISPISIVANJA SLOVA "Z" NA VIŠE LOKACIJA U NOVOM SADU: Evo šta je poručio! (FOTO)

Podsetimo, veliki broj opozicionih stranaka zatražio je da se utvrdi ko je ispisivao slova "Z", koje je od izbijanja rata u Ukrajini postalo simbol ruske agresije

Objavljeno:

U noći između utorka i srede u blizini Petrovaradinske tvrđave sa sremske i bačke strane na više lokacija osvanulo je slovo "Z" ispisano belom farbom. Već u sredu tokom dana, ista slova su na većini lokacija prefarbana.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da očekuje da policija utvrdi ko je ispisao veliki broj slova "Z" u ulicama oko Varadinskog mosta, kao i na samom mostu.

On navodi da nema informacija da gradski sistem video-nadzora nije radio, tako da bi trebalo da postoje snimci, jer je sam most pokriven sa više nadzornih kamera, a ima ih u okolnim ulicama.

Vučević navodi da ne zna da li je pokrenuta istraga, ali da očekuje da vidimo ko je to radio, da li je to bila veća grupa ljudi.

- Pretpostavljam da neko to nije uradio za pet minuta jer je fizički nemoguće. Grad je odmah reagovao, bez obzira na to koji je znak ili poruka ispisana. Nismo se bavili time šta je napisano, odnosno da li to nekome odgovara ili ne, već nismo dozvolili da neko uništava javni prostor. Ostalo treba da pitate Policijsku upravu Novi Sad koja je povezana na naš sistem video nadzora i imaju situacioni centar i na njima je dalje da vide. Da ponovim, ne mogu da odredim koliko je to vremenski rađeno. Nemam informaciju da nam sistem video nadzora ne radi, niko me nije to obavestio. Niti sam dobio informaciju da nije radio. Ne znam ni da li je to radilo jedno, pet ili 15 ljudi - poručuje Vučević.

On je apelovao na sve da ne uništavaju Novi Sad na ovaj način, dodajući da, ako imaju nešto da napišu ili kažu, to ne čine ovako.

- Što se tiče Grada i komunalnih službi, reagovali smo i tako ćemo uvek. Moram i da kažem da je ovo vreme sveopšte histerije u vezi sa ratom u Ukrajini i vi nikad ne znate da li će neko na Exit doći sa ruskom ili ukrajinskom zastavom i šta će da se desi, jer sve dobija obrise opšteg svetskog ludila i to se vidi i u našoj varoši. Na nama je da grad čistimo - dodaje gradonačelnik.

Miloš Vučević
Miloš Vučevićfoto: Printscreen Instagram

Podsetimo, veliki broj opozicionih stranaka zatražio je da se utvrdi ko je ispisivao slova "Z", koje je od izbijanja rata u Ukrajini postalo simbol ruske agresije.

Policija se do sada nije oglašavala povodom ovog slučaja vandalizovanja velikog broja objekata i javnih površina pred sam početak Exit festivala, piše 021.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.