ČUVAJTE DŽEPOVE, LOPOVI SE SPREMILI ZA LETNJU SEZONU: Poseban oprez ako idete NA OVA MESTA!
Džeparoši, Foto: Printscreen/RTS

NEVEROVATNO

ČUVAJTE DŽEPOVE, LOPOVI SE SPREMILI ZA LETNJU SEZONU: Poseban oprez ako idete NA OVA MESTA!

Niko ne polazi na putovanje bez novca, pa to motiviše grupu uigranih lopova da često obilaze parking odakle polaze turistički autobusi.

Objavljeno:

Kada krećete na letovanje, organizovanim prevozom, uz plaćen aranžman, kartu, prtljag i dobro raspoloženje, obavezno ponesite i oprez. Evo zašto.

Izgleda da su se za turističku sezunu mnogi dobro pripremili. Neki idu na more, neki na planinu ili u banji, a i džeparoši su jedva dočekali početak sezone, kako bi iskoristili euforiju i nepažnju ljudi koji polaze na letovanje.

Niko ne polazi na putovanje bez novca, pa to motiviše grupu uigranih lopova da često obilaze parking odakle polaze turistički autobusi.

"Imali smo saradnju policije, komunalne milicije, dolazili su na polaske, pokušavali da nas zaštite, putnike pre svega, ali ni te službe ne mogu da rade smo za nas i da borave ceo dan tokom leta raznim parkinzima po Beogradu", kaže Vladimir Vlaho, vlasnik turističke agencije.

Priča nije nova i ponavlja se iz godine u godinu. Menjaju se samo lokacije jer džeparoši prate svaku promenu lokacije za polazak autobusa. Ulaze u vozila gde su im kao na dlanu stvari koje pravi putnici često ostavljaju na sedištima.

Tako već godinama nekome presedne putovanje i pre samog polaska. Agencije to znaju, nemoćne su da pomognu putnicima ukoliko su već opljačkani, ali pokušavaju da im, slanjem poruka, skrenu pažnju na opasnost.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

"Nažalost mi u Beogradu nemamo zvanično polazište i samim ti ta polazišta tirističkih autobusa su više-manje ad-hok pronađena od strane agencija, dakle, potpuno su neobezbeđena, bez video-nadzora, bez bilo kakve ograde i samim tim sva ta polazišta su izvanredna meta i mesto gde operišu lopovi i džeparoši", rekao je Vlaho.

Hapšenje džeparoša je nadležnost policije, ali najbolje je da do krađe i ne dođe. Zato treba biti oprezan. Nikada ranac ne držite na leđima, jer ga ne vidite, a lopovi su spretni.

Sve svoje stvari, pogotovo novčanik i dokumenta, držite uz sebe, ne ostavljajte ih u autobusu bez nadzora niti u kafiću.

Sekudne su u pitanju. Budite na oprezu, jer su se i džeparoši, kao i vi, dobro pripremili za letnju seoznu.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.