U NOVOM SADU ODRŽANA SVEČANA DODELA STIPENDIJA "DOSITEJA": Nijedan uspeh u znanju nikada nije slučajan!
Foto: Grad Novi Sad

SVEČANOST

U NOVOM SADU ODRŽANA SVEČANA DODELA STIPENDIJA "DOSITEJA": Nijedan uspeh u znanju nikada nije slučajan!

Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija

Objavljeno:

U Novom Sadu je održana svečana dodela stipendija „Dositeja“ najbolјim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Taj fond od 2008. godine stipendira i nagrađuje učenike srednjih škola i studente, a osnovni cilј je podsticanje i vrednovanje izuzetnih postignuća mladih talenata u različitim oblastima.

Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija.

Svečanoj dodeli stipendija u Srpskom narodnom pozorištu prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Gradonačelnik Vučević čestitao je stipendistima i istakao da nijedan uspeh u znanju nikada nije slučajan, te da je on plod marljivog rada, odricanja, truda, vere u sebe, vere u ono što radite. Dodavši da nije slučajno ni što se ove godine u Novom Sadu dodeljuju nagrade jer skoro polovina ovih fantastičnih mladih lјudi, dobitnika stipendije „Dositeja“, njih oko 600, jeste sa fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

1 / 5 Foto: Grad Novi Sad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je stipendistima na uspehu i istakao da treba da budu svesni da ih čeka još više obaveza a ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanja Udovičić je rekao da će resorno ministarstvo nastaviti da podržava i ohrabruje studente širom zemlјe da se usavršavaju i stiču nova znanja, a da su stipendije samo jedan vid potvrde da su njihovi trud i zalaganje prepoznati i da treba da im služe kao motiv za nizanje novih uspeha.

Govor je održala i Milica Vinaver, unuka Stanislava Vinavera, a u ime svih nagrađenih obratio se i Marko Šušanjar, najbolji student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.