Ko je ovde lud: Zašto je otkazana tribina Vučić i cenzura? (FOTO)

nepoželjna tema

Ko je ovde lud: Zašto je otkazana tribina Vučić i cenzura? (FOTO)

Olja Bećković i Draža Petrović nisu obavešteni da neće učestvovati na tribini o cenzuri u Nišu
Objavljeno: 15:02h

Nakon vesti da su Filozofski i Pravni fakultet u Nišu odbili da Olja Bećković, Dragoljub Draža Petrović i Srđan Škoro održe predavanje o cenzuri, kontaktirali smo poznatu novinarku koja nam je dala neočekivan odgovor. Pravni i Filozofski fakultet u Nišu odbili održavanje predavanje o cenzuri Olja je bila prilično iznenađena i objasnila je da "nema pojma o čemu se zapravo radi i da je sve saznala iz medija".

- Ne znam da je odbijeno da se predavanje održi, to sam pročitala. Mene niko nije obavestio o tome - rekla je Bećković i dodala: - Ja sam pre tri ili četiri nedelje pozvana da učestvujem na tom predavanju. Vidim da se dosta piše o toj odluci. Dragoljub Draža Petrović takođe je naveo da ni njega niko nije zvanično obavestio.
S Pravnog fakulteta u Nišu naveli su da " Vučić i cenzura" nisu u domenu njihove struke: - Ne možete koristiti termin "zabranjeno", jer ovde ništa nije zabranjeno. Predavanje neće biti održano na našem fakultetu jer je ta tema izvan opsega naše struke - objasnili su nam iz sekretarijata. S sruge strane, Filozofski fakultet nije imao vremena za objašnjavanje: - U toku su sednice za master studije. Pre utorka vam ništa ne možemo reći, zaista smo u velikoj gužvi. Kratko i jasno.
Podsetimo, u Nišu je krajem oktobra otkazana promocija knjige novinara Večernjih novosti Srđana Škora "Vučić i cenzura". Pravdajući se tvrdnjom da "ne želi knjige s političkom konotacijom" i da "mora da misli i na zaposlene" promociju je otkazala direktorka niške Biblioteke Sonja Šuković. (D. Čavić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.