SRPKINJA ZAMALO PREVARENA NA POZNATOM LETOVALIŠTU: Našla poruku na AUTU, pa upozorila sve!
ilustracija, Foto: Profimedia, EPA-EFE/ ORESTIS PANAGIOTOU

haos

SRPKINJA ZAMALO PREVARENA NA POZNATOM LETOVALIŠTU: Našla poruku na AUTU, pa upozorila sve!

Međutim, domišljati prevaranti sada su smislili novi način da steknu korist, što im, srećom, nije pošlo za rukom kada su se namerili na jednu Mirjanu

Objavljeno:

Sa početkom sezone godišnjih odmora i letovanja, gotovo svake godine stižu i upozorenja i podsetnici kako se najbolje zaštititi od lopova na plaži ili tokom boravka u apartmanu, kako ne bismo ostali bez svojih dragocenosti.

Međutim, domišljati prevaranti sada su smislili novi način da steknu korist, što im, srećom, nije pošlo za rukom kada su se namerili na jednu Mirjanu.

Kada je nakon kupanja na plaži Koviou krenula u apartman, na šoferšajbni svog automobila zatekla je poruku na engleskom jeziku.

"Pozdrav! Udarili ste moj automobil. Molim vas da me pozovete. Niku iz Rumunije. Idem u policiju ako me ne pozovete. Imam svedoke", naveo je autor uz broj telefona.

Srećom, shvativši da je u pitanju prevara, Mirjana nije nasela već upozorila ostale turiste na obmanu koja bi mogla da im upropasti godišnji odmor.

"Upozorenje! Obratite pažnju. Lovci u mutnom. Jedini smo bili na parkingu kada smo došli jer smo poranili. Ja svedok i njih osmoro", navela je Mirjana u Fejsbuk grupi Grčka info i naglasila da je u pitanju klasična prevara jer na njihovom automobilu nema nikakvog oštećenja.

Prevara
foto: Printscreen/facebook

U komentarima su korisnici nagađali da prevaranti na ovaj način pokušavaju da izvuku novac preko relefonskog poziva, dok drugi sumnjaju da nije isključeno da turiste ovako primoravaju da napuste svoje apartmane kako bi ih opljačkali.

"Odnesite vi to lepo u policiju i kraj", "Ne nasedajte na ovakvo nešto. Prijavite policiji odmah jer ako vi ne prijavite naći će se neko koga će prevariti pa će mu presesti ceo godišnji odmor", "Pozoveš ih i skinu ti sa telefona pare. Uglavnom vas automat zadrži na vezi neko vreme i ne možete da prekinete. To se tarifira po međunarodnoj tarifi i skinu vam određenu količinu para koje kasnije naplate preko mobilnog operatera. Možda vam skinu sve podatke preko softvera koje držite u telefonu. Čuvajte vaše pametne telefone kad krenete na letovanje jer su potencijalna meta napada, ne zbog uređaja, već zbog svega gore navedenog", pisali su korisnici.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.