OVO NIJE SIBIR, OVO JE SRBIJA! Termometar izmerio -33 u ovom gradu! (VIDEO)
Foto: Fonet

Kida hladnoća

OVO NIJE SIBIR, OVO JE SRBIJA! Termometar izmerio -33 u ovom gradu! (VIDEO)

“Konačno je vetar stao i moglo se pristupiti čišćenju seoskih puteva, ali nam je većina mašina okovana ledom i nema šanse da upale. Jutros je na Pešteri izmereno -33 stepena
Objavljeno: 09:38h

Već treći dan oko 70 sela na Pešterskoj visoravni je odsječeno od sveta, a putari ne mogu da se probiju do njih jer su buldožeri i mašine za čišćenje snega okovane ledom i ne mogu da upale.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Načelnik Štaba za vanredne situacije i zamenik predsednika Opštine Sjenica Mikailo Kaličanin kaže da su tokom subote očišćeni svi putevi da centara mjesnih zajednica i da je za danas bilo planirano probijanje do meštana u zavejanim selima i zaseocima.

Konačno je vetar stao i moglo se pristupiti čišćenju seoskih puteva, ali nam je većina mašina okovana ledom i nema šanse da upale. Jutros je na Pešteri izmjereno -33 stepena, a iako je sada sunčano, temperatura je porasla za tek desetak stepeni”, priča Kaličanin.

On dodaje da je situacija najteža u selima Boguti, Buđevo i Krajinoviće koja su bez struje, kao i u Dolićima gde preti pomor stočnog fonda zbog nedostatka vode.

“I pored više apela, izostala je pomoć države. Upravo smo poslali još jedan zahtev za finansijsku pomoć, jer ne možemo sami da se izborimo sa ovom prirodnom nepogodom”, naglašava Kaličanin.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.