OGLASIO SE PATRIJARH PORFIRIJE: Evo kakav dogovor je postignut sa Vladom Crne Gore!
Patrijarh Porfirije, Foto: Printscreen/RTS

dogovor o temeljnom ugovoru

OGLASIO SE PATRIJARH PORFIRIJE: Evo kakav dogovor je postignut sa Vladom Crne Gore!

On je istakao da će kada sve bude završeno oko potpisivanja Temeljnog ugovora to doprineti i normalizaciji odnosa između drržave CG i SPC

Objavljeno:

Patrijarh SPC Porfirije izjavio je danas posle, sastanka sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, da su postignuti dogovor i saglasnost oko Temeljnog ugovora, da je tekst usaglašen i da sada treba da prođe kroz Sinod SPC i bude potvrđen, nakon čega će biti dogovoren datum potpisivanja.

- Polazeći od činjenice da je crkva odvojena od države i da naša crkva gde god ima svoju jurisdikciju apsolutno poštuje svaku državu i njene zakone - rekao je Porfirije.

Kaže da je se ušlo u završnu završnu fazu izrade Temeljnog ugovora.

- I ovog trenutka mislim da mogu da kažem da je postignut dogovor i da je postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora, s tim što mora da se ispoštuju i procedure i kada je reč o Vladi CG i SPC. Postojeći tekst koji je usaglašen mora da prođe kroz Sinod i bude potvrđen i prihvaćen i ako Bog da bude sve u redu, onda ćemo pristupiti dogovoru oko datuma potpisivanja - istakao je patrijarh.

Patrijarh Porfirije
Patrijarh Porfirijefoto: Uroš Arsić

On je istakao da će kada sve bude završeno oko potpisivanja Temeljnog ugovora to doprineti i normalizaciji odnosa između drržave CG i SPC.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.