VELIKA DILEMA RODITELJA: Da li je KLIMA uređaj bezbedan za BEBU? Ova temperatura je NAJIDEALNIJA ZA NJIH
Beba, Foto: Profimedia

rešeno je

VELIKA DILEMA RODITELJA: Da li je KLIMA uređaj bezbedan za BEBU? Ova temperatura je NAJIDEALNIJA ZA NJIH

Mnogi roditelji su u nedoumici

Objavljeno:

Kako su temperature preko leta zaista visoke, svi traže način da se rashlade što je pre moguće.

Klima uređaj je za to najdelotvornije sredstvo.

1 / 6 Foto: Profimedia

Mnogi roditelji su u nedoumici da li klima uređaj sme da se pali u prostoriji u kojoj boravi beba. Istina je da preterivanje sa rashlađivanjem prostorije i pravljenje prevelike razlike između spoljašnje i unutrašnje temperature, nije dobro ni za koga, pa ni za malenu bebu.

Potrebno je biti umeren. Spoljna i unutrašnja temperatura ne sme da se razlikuje za više od 10 stepeni. Uz to, neophodno je održavati redovno higijenu klima uređaja, kako bi se uklonile potencijalno opasne bakterije.

Preporučuje se i da vam, u isto vreme dok radi klima uređaj, bude otvoren i prozor, kako bi temperatura u prostoriji bila optimalna, odnosno, kako se ne bi previše razlikovala od temperature napolju.

Ovo su neki opšti koraci. Što se tiče same bebe, potrebno je preduzeti još nešto.

Pre nego što uključite klima uređaj, provetrite prostoriju. Nekoliko minuta stavite vrata i prozore otvorenim, a zatim zatvorite samo prozor.

Kada se radi o temperaturi na koju treba da ciljate, sve zavisi od toga da li je beba budna ili nije. Ukoliko je budna i aktivna, odgovarajuća temperatura u prostoriji je oko 26, 27 stepeni.

Ukoliko beba spava, preporuka je da temperatura bude nešto viša, 27 do 28 stepeni.

Beba, Dečak
foto: Profimedia

Klima uređaj treba da ugasite oko sat vremena pre nego što izađete iz kuće, naročito ako idete negde sa bebom. Temperatura u sobi će postepeno rasti, a bebino telo će se navikavati na višu temperaturu u otvorenom. Ukoliko planirate da okupate bebu, ne palite klimu sat do dva pre kupanja i isto toliko posle kupanja.

Obratite pažnju i na vlažnost vazduha. Ukoliko je on previše suv, može doći do sušenja bebinih usana i kože. Koristite ovlaživač vazduha ili jonizator koji uklanja alergene.

(Espreso / Bebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.