DENIS JE NA DANAŠNJI DAN DOŽIVEO NESREĆU: Na maturi je bio tužan, pa je nastavnici napisao PISMO KOJE TOPI SRCA
Foto: Printscreen/RTS

svi mu možempo pomoći

DENIS JE NA DANAŠNJI DAN DOŽIVEO NESREĆU: Na maturi je bio tužan, pa je nastavnici napisao PISMO KOJE TOPI SRCA

Porukom 1207 na broj 3030 svi možemo pomoći da Denis uspešno završi lečenje i potpuno se oporavi

Objavljeno:

Pre tačno godinu dana Denis Milovanović (24) doživeo je tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje je upao u u duboku komu. Uspeo je sam da se probudi posle deset meseci sna, a trenutno se nalazi u Hrvatskoj na rehabilitaciji. Borba za oporavak tek predstoji, ali ovaj mladić nije sam.

Denis je dobar, lepo vaspitan i kulturan momak. Ovako ga bar za naš portal opisuje njegova nastavnica matematike iz osnovne škole Snežana Todorović. Na to je podseća i poruka koju je pre više godina, za malu maturu, u znak zahvanosti dobila od njega.

Denis Milovanović
Denis Milovanovićfoto: Printscreen/RTS

"Nastavnice Snežo! Drago mi je što sam u životu upoznao tako dobro, nežno i posvećeno biće. Još draže mi je što je to biće bilo uz mene i u dobru i u zlu. Svi kažu da ocena nije najbitnija, to sam i sam uvideo, bitno je postati dobar i pošten čovek. Vi ste nas to učili i nadam se naučili. Što se mene tiče, nisam bio najbolji, ali jesam među boljima, zato ću biti najbolji čovek zahavljujući Vama i mojim roditeljima. Puno Vas voli i poštuje Vaš učenik Denis", stoji u dirljivom pismu koje je Denis uputio tada svojoj nastavnici.

Kako Snežana kaže, njegova dobra duša daje nadu da će uspeti da se izbori sa teškom situacijom koja je zadesila njega i njegovu porodicu.

- Predavala sam mu matematiku. Znam ga kao kulturno i vaspitano dete. Bio je izuzetno dobar đak, posvećen školi i vannastavnim aktivnostima. Poruka koju mi je napisao je bila u periodu njhove male mature. Iako mu nisam bila razredna, imali smo veoma dobar odnos. Vest o nesreći me je pogodila kao da mi je neko najbliži. Sva deca koja su bila u tom automobilu su naši đaci - kaže Snežana i dodaje:

- Denis je vrlo emotivan i pažjiv, za šta su zaslužni i njegovi divni roditelji. Sećam se, pred malu maturu, preminuo mu je deka za kojeg je bio jako vezan. Na maturi je sedeo, nije hteo da ustane da se veseli sa drugarima, bio je tužan. Prišla sam mu, pričali smo tada i rekla sam mu da bi njegov deka sigurno bio srećan kad bi ustao i igrao sa drugarima, pa je na kraju i poslušao.

Denis se sada nalazi sa majkom Tanjom u Hrvatskoj od 13. juna gde prima terapije.

- Nesreća se dogodila na današnji dan, pa mi je sada malo teško da govorim o tome. Kada smo došli u Hrvatsku, dobio je odmah terapiju. Dobili smo jedan negativan odgovor, Denis neće moći da stane na noge ukoliko ne bude operisao Ahilove tetive. Tu smo naišli na još jedan problem. Imali smo opciju da se vratimo u Srbiju i to uradimo kod nas, ili da ostanemo ovde i uradimo privatno u jednoj klinici. Bio je konzilijum i sada čekamo odgovor da li će u ovde da prihvate tu operaciju - kaže Tanja.

Ovaj mladić još ne može samostalno da započne razgovor zbog slabosti mišića, ali sa majkom se sporazumeva mimikom.

- I dalje pokušavam da čujem šta želi da mi kaže, tumačim, nekad pročitam sa usana, nekad put ga pitam šta mislim da je rekao, pa onda on trepne dva puta da mi potvrdi... Snalazimo se - kaže Denisova majka.

Mesečne terapije za Denisa su od osam do 10.000 evra, ne računajući troškove za dodatne preglede.

- Ovde sve plaćamo. Došli smo u Hrvatsku, a da nam prethodno nije rečeno da treba da uradimo rendgen kukova, kolena, stopala i još neke analize. Još ako se desi operacija tetive, i one će biti par hiljada evra. Dokle budem imala novca uradiću sve što je najbolje za njega, kad ostanem bez toga, vratićemo se i skupljati ponovo.

Denisovi prijatelji i sugrađani i dalje pokreću akcije pomoći ovom mladiću, verujući da će stati na noge i oporaviti se.

- Njegov najbolji drug vodi te humanitarne akcije. Cele godine su oni uz nas. Stvarno su nam mnogo ljudi pomogli. Njegovi drugari iz osnovne škole su krenuli sa akcijom još za Božić. Pošto su prethodnih godina uvek išli zajedno po Badnjak, ovog puta su skupili novac i doneli nam da bisimo mu kupili nešto za Božić - priča Tanja.

Porukom 1207 na broj 3030 svi možemo pomoći da Denis uspešno završi lečenje i potpuno se oporavi.

Za Denisovo izlečenje otvoren je tekući račun kao i nalog u humanitarnoj fondaciji "Budi human". Možete mu pomoći:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292588-54

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001292850-44

IBAN: RS35160600000129285044

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.