OVU BOLEST SVI SHVATAJU OLAKO, A POSLEDICE MOGU BITI FATALNE! Ovo su simptomi koje SVI IGNORIŠU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

posledice opasne po život

OVU BOLEST SVI SHVATAJU OLAKO, A POSLEDICE MOGU BITI FATALNE! Ovo su simptomi koje SVI IGNORIŠU!

Ipak nije sve tako bezazleno kao što izgleda

Objavljeno:

Kada je hroničan umor u pitanju, niko ne shvata to jako ozbiljno jer svi prepisuju to nekim drugim okolnostima, kao što je promena vremena, umor na poslu, ili nešto peto. Ipak, posledice mogu biti opasne.

Nema osobe koja se nije nekada požalila da je danima mnogo umorna, ali ni mi ni oni, niko to ne shvata kao nešto čemu treba da se da mnogo značaja ali bi itekako trebali.

Strućnjaci tvrdde da je to teška zabluda i da doktori greše kada čoveku kažu da je potrebno da se samo dobro odmori. Kako kažu, to je ozbiljna bolest i to nije običan umor, već prelazi u hronični.

1 / 6 Foto: Profimedia

Najnoviji podaci Evropske unije, glase da 10 do 30 odsto pacijenata koji imaju postkovid sindrom, ulaze u ovo stanje.

Simptomi hroničnog umora:

  • Umor traje duže od tri meseca,
  • pad energije posle fizičkog napora,
  • poremećaj spavanja,
  • problem sa koncentracijom,
  • zujanje u ušima,
  • bolovi u mišićima i zglobovima.

Govoreći o tome koliko je ova bolest ozbiljna, stručnjak je rekao da je reč o "vrlo ozbiljnoj bolesti koja u 25 odsto slučajeva dovodi do totalnog invaliditeta, kod mladih ljudi koji leže i ne mogu da ustanu iz kreveta".

- Sistem lečenja je umetnost jer mora prvo da se nađe uzrok, ono što je karakteristično kod ovih pacijenata u organizmu imate i deficit svih vitamina i minerala, što je dokazano. Morate da idete sa suplementacijom, sa antiinfektivnom terapijom, antivirusnom, antibakterijskom, da možete ako otkrijete uzrok da dajete antibiotike, antivirotike, sve što može da podigne imunitet i popravi stanje. Zatim možete da dajete i aminokiseline, peptide, oni deluju povoljno na lečenje, a glavno je lečenje mitohondrija, to su ćelije koje proizvode energiju. Enzim Q-10 je jedan od glavnih lekova koji se koristi da poboljša produkciju energije u mitohondrijama - rekao je Kardiolog dr Milovanović za "K1" televiziju.

Kako se zaštiti?

Sačuvajte se od stresa, jer kako stručnjaci navode, on je uvek okidač za sve.

(Espreso / NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media