DRUGI ROĐENDAN KURIR TELEVIZIJE: Program po meri gledalaca različitih generacija!
Foto: Kurir TV

SLAVLJE

DRUGI ROĐENDAN KURIR TELEVIZIJE: Program po meri gledalaca različitih generacija!

Program Kurir televizije počeo je s emitovanjem 28. juna 2020. godine u 16.00 emisijom Puls Srbije

Objavljeno: 13:13h

Kurir televizija danas slavi rođendan. Za samo dve godine, koliko postoji, uspela je da se plasira među tri najgledanije kablovske televizije sa kolažnim programom u Srbiji. Ako uzmemo u obzir da svakog radnog dana ova televizija proizvede više od osam sati premijernog in-house programa, a da za nju spoljne produkcije proizvedu još preko šest sati premijernog programa nedeljno, jasno je da se program ove televizije izdvaja bogatstvom i raznovrsnošću sadržaja.

Rast gledanosti Kurir televizije rezultat je programa koncipiranog po meri gledalaca različitih generacija, a karakteristika ove televizije od prvog dana rada je veliki broj originalnih TV formata. U informativnom segmentu izdvajaju se Brze vesti, Popodnevni, Centralni i Večernji dnevnik, jutarnji program Redakcija, Usijanje, Crna hronika i Crveni karton, a u zabavnom: Puls Srbije, porodični kulinarski šou Majke i snajke, Rašina kuhinja, kviz Mozaik, Sceniranje, Kontrashow i Realna priča.

Ovako smo počeli pre dve godine

Program Kurir televizije počeo je s emitovanjem 28. juna 2020. godine u 16.00 emisijom Puls Srbije. Specijalne gošće prve emisije bile su pevačice Aleksandra Prijović i Milica Pavlović. Nakon Centralnog dnevnika i prve epizode serije Junaci našeg doba, emitovan je ekskluzivni intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U 22 časa počeo je prvi film na Kurir televiziji - Sveti Georgije ubiva aždahu.

Uz raznovrstan serijski i filmski program, u prvoj nedelji programske šeme Kurir televizije gledaocima su predstavljene: informativne emisije Brze vesti i Centralni dnevnik, Puls Srbije, Sceniranje, Redakcija i Usijanje. Tokom dve godine Redakcija je prerasla u Jutarnji program, Usijanje je od nedeljne emisije evoluiralo u šestodnevni serijal informativne redakcije, a ubačene su i dve dodatne informativne emisije - Popodnevni i Večernji dnevnik.

S rastom programskih potreba, gledaocima su ponuđene nove emisije, koje su i dalje u programskoj šemi: kviz Mozaik, 300 čuda, Kontrashow, Realna priča, Motiv, Crna hronika, Majke i snajke, Rašina kuhinja, a odnedavno i Crveni karton.

Kurir Tv
foto: Kurir TV

Rast u svim segmentima

Iz meseca u mesec, s povećanjem produkcije sadržaja, raste i broj gledalaca Kurir televizije.

U prvoj nedelji emitovanja ova televizija je proizvodila ukupno 1.750 minuta in-house programa ili 29 sati i 10 minuta, dok se danas proizvodi i premijerno emituje duplo više - 3.655 minuta, tj. 60 sati i 55 minuta sopstvenog programa.

Pored toga, spoljne produkcije proizvode više od šest sati premijernog programa, nedeljno se emituje skoro 17 sati premijernog serijskog programa i u proseku oko 4,5 sati filmskog programa zahvaljujući pravima za emitovanje velikih naslova jugoslovenske i srpske kinematografije.

Kurir Tv
foto: Kurir TV

Program po meri gledalaca

- Naša „tajna uspeha“ je u pažljivo koncipiranom programu koji podrazumeva balans između zabave i informative, sa velikim brojem emisija koje se emituju uživo. Zabavni i informativni program je u našoj produkciji i podrazumeva autorske emisije, gostovanja vezana za aktuelne društveno-političke teme, tok-šou formate i premijere dokumentarno-igranog programa. Kada je reč o serijskom, filmskom i dokumentarnom programu, angažujemo brojne domaće spoljne produkcije kako bi naši gledaoci dobili što bolji sadržaj. Kada se uz to uzme u obzir da imamo ekskluzivne sadržaje, relevantne goste i teme koje pogađaju naše gledaoce pravo u srce, verujemo da naše vreme tek dolazi - izjavila je Viktorija Jevtić, programska direktorka Kurir televizije.

Ivan Kleut, direktor spoljnih produkcija Kurir televizije, ističe da su serijski i filmski program ove televizije koncipirani tako da gledaoci budu dostupni sadržaji koje vole. Serije su podeljene u tri kategorije: Serije koje smo voleli, Porodične serije i Krimi-serije, što gledaocima omogućava da u fiksnim terminima prate ostvarenja svog omiljenog žanra, a tematski filmski vikendi planiraju se u skladu sa aktuelnom temom, glumcem, režiserom itd.

Ugostili smo najveća imena iz javnog života Srbije

U emisijama i programu Kurir televizije pojavljivala su se najpoznatija imena javnog života Srbije: od predsednika Vučića, premijerke Ane Brnabić, ministara u Vladi RS, te bivših predsednika i visokih državnih zvaničnika, ambasadora, sportista, pevača, glumaca, književnika i umetnika, pa sve do najvećih estradnih zvezda.

- Gotovo da nema javne ličnosti u Srbiji koja nije bila naš gost, a posebno smo ponosni na činjenicu da veliki broj domaćih, pa čak i regionalnih medija prati gostovanja na našoj televiziji i koristi ih kao izvor materijala za svoje objave - saglasni su urednici Bojana Kesić, Zoran Mihajlović i Snežana Petrović.

Spoj iskustva i mladosti

Redakciju Kurira čini veliki tim ljudi, iskusnih profesionalaca, koje vode Aleksandar Ðondović i Branislava Majdarević, uz Rajka Nedića i Mladena Radulovića. Kada je reč o televiziji, na čelu informativnog programa je Zoran Mihajlović, urednica jutarnjeg programa je Snežana Petrović, a urednica zabavnog programa Bojana Kesić.

Oni su složni u oceni da je Kurir televizija uspela da se izdvoji od drugih i pozicionira među najgledanije kablovske programe u zemlji zahvaljujući pre svega ozbiljnom radu i posvećenosti tima od više od 200 ljudi, a zatim i zahvaljujući veličini i snazi medijskog sistema Adria Media Group.

Kurir Tv
foto: Kurir TV

- Navikli smo gledaoce da uvek među prvima imaju informacije s najvažnijih događaja i od relevantnih sagovornika. Za nas ne postoje tabu teme, postavljamo pitanja i tragamo za odgovorima, a posebno smo ponosni na sjajan tim mladih i talentovanih voditelja i reportera, koji su stasali u prave profesionalce. Veličina i snaga našeg medijskog sistema omogućava nam da publici ponudimo sve ono što im treba: brze informacije s lica mesta, teme koje ih zanimaju i raznovrstan sadržaj - saglasan je urednički trojac.

Prema rečima Nataše Ranitović, operativne direktorke televizije, velike zasluge za uspeh Kurir televizije pripadaju kolegama iza kamera, profesionalcima o kojima se nedovoljno govori.

- Čini mi se da nedovoljno ističemo značaj ljudi koje ne vidimo u programu, a koji nam omogućavaju da realizujemo sve što izmaštamo. Zahvalni smo im na posvećenosti i spremnosti da izađu u susret svim našim zahtevima, posebno imajući u vidu da platforma Kurir televizije podržava i kablovske/ IPTV kanale Klasik TV i DOX TV - zaključuje Nataša.

Kurir Tv
foto: Kurir TV

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir Tv
foto: Kurir TV

Karavan danas na Tašu

l Povodom rođendana Kurir televizije, „Majke i snajke“ karavan koji obilazi Srbiju danas od 17 časova je u Beogradu, na Tašmajdanu. Dođite na druženje s poznatim voditeljem i vrhunskim kuvarom Rašom, a čekaju vas degustacija njegovih specijaliteta, korisni kulinarski saveti i pokloni.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.