AKO VOLITE DOMAĆE PROIZVODE, MORATE PROBATI POP-LJUBINO VINO: Nasledio porodični vinograd i dao mu novi zamah
Pop-Ljubino vino, Foto: Promo

SJAJNO

AKO VOLITE DOMAĆE PROIZVODE, MORATE PROBATI POP-LJUBINO VINO: Nasledio porodični vinograd i dao mu novi zamah

Vinarstvo u Sremu doživljava svoj ponovni procvat

Objavljeno: 16:03h

Ako ste ljubitelj vina i domaćih proizvoda, onda morate da probate ono što proizvodi sveštenik Ljubomir Volarević iz Sremske Mitrovice. Njegovo vino je posebno, a kako je među sugrađanima poznat kao Pop-Ljuba i svi njegovi brendovi nose baš to ime. Njegovo Pop-Ljubino vino je sve više prepoznate, kako u Sremskoj Mitrovici, tako i okolini, a pravi se od posebnih sorti grožđa, ali i od aronije, trnjine, kupine i maline.

Vinarstvo u Sremu doživljava svoj ponovni procvat, a bogatstvo fruškogorskih padina se spušta i u niže sremske krajeve. Sve su češće male porodične vinarije, koje oživljavaju staru tradiciju svojih podruma. Jedna od njih jeste i vinarija sveštenika Ljubomira Volarevića. Nasledivši porodični vinograd, otac Ljuba je smislio kako da mu da novi zamah, pa je počeo da proizvodi Pop-Ljubino vino. Posebne slatkoće i ukusa, osim što se proizvodi kako od posebnih sorti grožđa tako i od drugih bobičastih plodova, što daje poseban ukus.

“Vino je ukorenjeno u našoj tradiciji, ono se koristi i za pričešće. Naša Partijaršija ima svoje vinograde, naši manastiri takođe. Tu je i lepota stvaranja. Osim vina mi pravimo još neke lepe Pop-Ljubine brendove. To su rakije, turšije, slatko, džemovi, sve što može da se nađe u vinogradu i voćnjaku. Mi se trudimo da to bude stvorimo brend, ali i da sve bude prirodno, bez hemijskih dodataka. Čak smo jedini koji kažemo da će se naše vino pokvariti, ako ga ne popijete. Zato je naše vino zavoskirano, nema sulfata, samo se trudili da iscedimo vino iz ploda”, kaže otac Ljubomir Volarević za Sremska Mitrovica živi.

1 / 9 Foto: Promo

Njegovi proizvodi se redovno mogu naći na gastronomskim manifestacijama i sajmovima, ali kako kaže sve je to u okviru porodice, dok je suština u očuvanju kvaliteta. Kvalitet je i prepoznat, pa je Pop Ljubino vino ponelo i medalju Food marketa: “Ponovo smo naučili da pijemo vino, da prepoznajemo kvalitet i da biramo ukuse koji nam odgovaraju. Još je važnije što cenimo pravi domaći proizvod. Ne tako davno, svaki domaćin je pravio ili vino ili rakiju za svoje potrebe. Za to je potrebno mnogo vremena. Da bi nastalo sve ovo što mi pravimo, mngo je truda i rada uloženo, ali važno je da sačuvamo i da ostane nešto iza nas”, zaključuje sveštenik Ljuba za Sremska Mitrovica živi.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.