MINISTARSTVO PROSVETE SPREMNU U SLIČAJU DOJAVE U TOKU POLAGANJA MATURE: Ovo je operativni plan!
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

mere prevencije

MINISTARSTVO PROSVETE SPREMNU U SLIČAJU DOJAVE U TOKU POLAGANJA MATURE: Ovo je operativni plan!

Smanjili smo za oko 60 odsto broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispiti, naveo je ministar

Objavljeno:

Ministar prosvete Branko Ružić naveo je da je spreman operativni plan za završni ispit koji se održava 27, 28. i 29.juna 2022.godine.

- Činimo sve da predstojeći završni ispit protekne u najboljem redu i da deca budu bezbedna, da to ne bude traumatično iskustvo i za decu i za roditelje. U svakodnevnom smo kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i imamo detaljno razrađen plan aktivnosti za slučaj prijave bombe u školam - istakao je ministar Ružić.

On je istakao da je Republička upisna komisija donela odluku o promeni procedure sprovođenja samog završnog testa i da se, zbog bezbednosti, redukuje broj škola u kojima će se polagati završni ispit.

Branko Ružić
Branko Ružićfoto: printscreen

- Smanjili smo za oko 60 odsto broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispiti. Taj broj je sada 522 od 1.260 koliko ih je bilo planirano u početku. Na nama je da garantujemo potpunu sigurnost, ali i da omogućimo da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova - rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, svaka osnovna škola će obavestiti svoje učenike, kao i njihove roditelje, u kojim će se školama polagati završni ispit.

On je dodao je da su testovi odštampani, kao i da će biti odvezeni na lokacije u pratnji policije.

Ilustracija
Ilustracija foto: Dragana Udovičić

- Želimo da se unapred zahvalimo svima na razumevanju, pre svega roditeljima, a da učenicima poželimo da se u mirnom duhu pripreme za taj test i da upišu ono što su želeli - naveo je Ružić.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media