LEO I DAN DANAS MOTRI NA MALU DECU U PARKU U PANČEVU: Ova priča SVAKOM TERA SUZE NA OČI, mali pas VELIKOG SRCA
Mali Leo simbol hrabrosti, Foto: Printscreen/Facebook/Leo

JAZAVIČAR LEO

LEO I DAN DANAS MOTRI NA MALU DECU U PARKU U PANČEVU: Ova priča SVAKOM TERA SUZE NA OČI, mali pas VELIKOG SRCA

Građani Pančeva želeli su da se oduže neustrašivom malom psu tako što će zauvek sačuvati sećanje na njega

Objavljeno:

Te 2014. godine Srbijom je odjeknula vest da je jedanaestogodišnju devojčicu napao veliki pas, ali je srećom veća tragedija izbegnuta zahvaljujući malom Leu. Ovo je priča o njemu.

Leo, Jazavičar
foto: Printscreen/Facebook/Leo

Leo je bio jazavičar koji je živeo u Pančevu sa porodicom Ilić nepune dve godine. Bio je mali, šašavi, veseli pas koji je voleo ljude, a voleli su i ljudi njega. Niko nije ni pretpostavio da toliko hrabrosti može da stane u tako malo biće sa kratkim nogama sve do jednog martovskog dana 2014. godine.

Devojčica Nikolina, koja je tad imala 11 godina, vozila je rolere po svom naselju i odjednom se tu stvorio bulmastif koji je počeo da skače po njoj. Uplašena devojčica rekla mu je da se skloni, ali on ju je srušio na zemlju i počeo da je grize i baca s jedne strane ulice na drugu. Komšinica koja je čula vrisku izletela je na ulicu, a za njom i njen pas, jazavičar Leo, koji je hrabro pokušao da odbrani devojčicu zgrabivši mnogo većeg psa za nogu. Bulmastif Meda je pustio devojčicu i počeo da se bori sa malim Leom, nanevši mu teške povrede.

Veterinari u Pančevu želeli su da uspavaju Lea jer je bio u mnogo lošem stanju, međutim vlasnici nisu mogli da se pomire sa tim. Odmah su ga odveli u Beograd gde je dva sata operisan, a dva dana kasnije Leo je podlegao povredama zadobijenom u pokušaju da sačuva život jednog deteta.

Leo, Jazavičar
foto: Printscreen/Facebook/Leo

Građani Pančeva želeli su da se oduže neustrašivom malom psu tako što će zauvek sačuvati sećanje na njega. Na inicijativu Udruženja Ljubimac, 2015. godine je Leu otkriven spomenik u Narodnoj bašti u Pančevu gde je mali pas najviše voleo da boravi. Na postolju piše Za sve male heroje velikog srca, a iznad toga leži bista malog Lea koji oprezno motri na svu decu koja se igraju u parku i podseća nas na velika dela malih heroja.

(Espreso / Kafenisanje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.