MASOVNO TROVANJE PASA NA ZLATIBORU: Mrežama kruži UPOZORENJE na jeziv OTROV, za mesec dana stradalo 11 životinja!
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

MASOVNO TROVANJE PASA NA ZLATIBORU: Mrežama kruži UPOZORENJE na jeziv OTROV, za mesec dana stradalo 11 životinja!

Nadamo se da ova stradanja neće proći nekažnjeno, kao i da če se trovač ubrzo pronaći i adekvatno kazniti

Objavljeno:

Na društvenim mrežama osvanula su upozorenja na masovno trovanje pasa na Zlatiboru, a kako se vidi na fotografijama, otrov je bačen u velikim količinama

Nedužne životinje su otrovane kreozanom koji je izuzetno toksičan i za ljude i za životinje. Teško se eleminiše iz prirode i zabranjen je u našoj zemlji.

Na Fejsbuk stranici "Zlatibor - oglasna tabla" objavljeno je da je otrovano čak jedanaest pasa.

- Na Zlatiboru u poslednjih mesec dana otrovano je jadanaest pasa, od toga 9 vlasničkih?! Da li će neko reagovati? Otrovani su kreozanom koji je izuzetno toksičan i za ljude i za životinje! Teško se eliminiše iz prirode i zabranjen je u našoj zemlji! Slučajeve trovanja obavezno prijaviti policiji!!! - stoji u objavi na društvenoj mreži.

trovanje pasa
foto: Printscreen/Facebook

Milena, vlasnica jednog od nastradalih pasa javila se našoj redakciji kako ovaj slučaj ne bi ostao zataškan i kako bi se pronašao i sankcionisao trovač.

Kako nam je rekla, na Zlatiboru gde živi, suočeni su sa masovnim trovanjem pasa kreozanom, otrovom koji je zabranjen zakonom i čija je upotreba krivično delo.

Milena dodaje da je po nekim informacijama koje poseduje u zadnjih poslednjih 15-20 dana uginulo 14 pasa, mahom vlasničkih od kojih je jedan njen, nemački ptičar koji se zvao Šejn.

Milena navodi da je brojka verovatno i veća jer ne znaju koliko je napuštenih pasa stradalo. Želja nje i njenih sugrađana je da ovim putem upozore i obaveste ljude, jer je Zlatibor izuzetno popularno i posećeno mesto na koje dolazi veliki broj turista sa svojim ljubimcima, a neko baca otrvo u naseljenom mestu koje se načazi na 500 metara od centra.

Milena dodaje i da su podnete krivične prijave policiji i da se čeka reakcija tužilaštva. Osim toga, prijavljeno je i veterinarskoj inspekciji i komunalnoj policiji. Iz veterinarske inspekcije su im objasnili da pas mora biti poslat na forenziku, pa je jedan od stradalih pasa na poslat na obdukciju.

trovanje pasa
foto: Printscreen/Facebook

Na društvenim mrežama zabrinuti građani sve više dele upozorenja i pozivaju na oprez jer je otrov opasan i za pse i za ljude.

Nadamo se da ova stradanja neće proći nekažnjeno, kao i da če se trovač ubrzo pronaći i adekvatno kazniti.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.