VIŠE DECE, MANJE RIJALITIJA: 10 promena koje želimo u SRBIJI u 2017! (VIDEO)
Foto: AP

želje i očekivanja

VIŠE DECE, MANJE RIJALITIJA: 10 promena koje želimo u SRBIJI u 2017! (VIDEO)

Godina dana nije možda mnogo za krupne promene, ali od nečeg se mora krenuti
Objavljeno: 22:59h

Nova godina je savršeno vreme za retrospektivu i analize. Stoga smo našli 10 stvari koje bi mogle da se u Srbiji promene na bolje u 2017. godini. Godina dana nije možda mnogo za krupne promene, ali od nečega se mora krenuti. Pročitajte naše predloge, i budite slobodni da nam u komentarima ostavite šta bi po vama valjalo promeniti u novoj godini.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Srbijo, dobrodošla u 2017! Evo koji nas je PAKAO dočekao u ovoj godini!

1. Da svima stigne 21. vek

foto: Nebojša Mandić

Svega 17 odsto Srbije pokriveno kanalizacijom, a u EU 70-80 odsto! Šefica srpskog tima za pristupne pregovore sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je da Srbija ima problem otpadnih voda ali da se o tome ne govori, jer druge "velike" teme skreću pažnju. Ovo deluje jako strašno za 21. vek, i bilo bi dobro da se to jako brzo promeni.

2. Skupljanje novca za bolesnu decu da bude prošlost!

Sve više roditelja primorano je da novac za operacije i lečenje svoje dece traže putem humanitarnih akcija. Poslednji je slučaj malog Stefana iz Niša. Ovo ostavlja gorak ukus u ustima jer se čini da država za neke, manje racionalne troškove, ima novca, a za ŽIVOT i DECU ne može da nađe! A moralo bi! Želimo 2017. godinu u kojoj će ovi klinci imati bolju šansu.

Ovo je bila tema i emisije "U senci"

3. Neka se promene i najčitanije vesti!

Bilo bi dobro da u narednoj godini promenimo svest, i više čitamo o ljudima koji su zaslužili našu pažnju dobrim delima i dostignućima, a manje o estradi i tuđim životima.

Evo šta se najviše čitalo: Možda vas je blam da priznate, ali na ovo ste najviše kliktali: Ovo je 10 najčitanijih vesti iz 2016, a izneverovaćete bar na pola! (FOTO)

foto: Printscreen, Filip Plavčić, Facebook, Privatna arhiva

A možda bi trebalo da više čitate o njima: HEROJI 2016. GODINE: Ovi ljudi su svojom humanošću zadali zadatak svim ljudima u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

4. Hoćemo više dece!

Bela kuga godinama razdire Srbiju. Svake godine nestane po jedan grad. Godišnje se obavi, barem 200.000 abortusa, kaže statistika. Ovo je definitivno promena koja nam je potrebna, i u planu je osnivanje Nacionalnog saveta za populacionu politiku! Mere su potrebne, da se ne bi ostvarila ono staro proročanstvo: da će nas ostati toliko da stanemo pod jednu šljivu!

SJAJNA VEST ZA BUDUĆE RODITELJE! 100.000 dinara za prvo dete!

foto: Ilustracija, AP / Molly Riley

5. Bez rijalitija u Skupštini

Voleli bismo i da u Narodnoj skupštini ne gledamo rijaliti, psovke, uvrede, tuče, već da oni koji su (dobro) plaćeni da brinu o našoj budućnosti, to rade ozbiljno i dostojanstveno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.