MAĐARSKA VOJSKA SE OBUČAVA U KRUŠEVCU! Šta se ovde dešava?
Mađarska, Foto: Pritnscreen

poligon "ravnjak"

MAĐARSKA VOJSKA SE OBUČAVA U KRUŠEVCU! Šta se ovde dešava?

Obuka se realizuje na poligonu "Ravnjak" u Kruševcu, a prolaze je oficiri, podoficiri i profesionalni vojnici iz sastava 93. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane madjarske vojske

Objavljeno:

U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije danas je počela petodnevna obuka pripadnika madjarske vojske sa realnim toksičnim hemikalijama.

Obuka se realizuje na poligonu "Ravnjak" u Kruševcu, a prolaze je oficiri, podoficiri i profesionalni vojnici iz sastava 93. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane madjarske vojske, saopštilo je ministarstvo odbrane Srbije.

Programom obučavanja su obuhvaćeni sadržaji, počev od rada patrola na izvidjanju kontaminiranog zemljišta i objekata, preko hemijske detekcije i dekontaminacije naoružanja i opreme, do pružanja medicinske pomoći u slučaju kontakta sa toksičnim hemikalijama.

Obuka pripadnika stranih oružanih snaga, koja se u Centru ABHO realizuje od 2016. godine, predstavlja medjunarodnu potvrdu kvaliteta obuke koja se izvodi u jedinicama Vojske Srbije i doprinosi razvoju ukupnih bilateralnih odnosa sa partnerskim državama, navedeno je u saopštenju.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.