PUCANJE NIJE SRPSKI OBIČAJ! TO VAS UČE BUDALE! Vladika objasnio zašto je GREH bacati petarde tokom praznika!
Foto: Profimedia

za nauk!

PUCANJE NIJE SRPSKI OBIČAJ! TO VAS UČE BUDALE! Vladika objasnio zašto je GREH bacati petarde tokom praznika!

Zna se kad se mora pucati. Tako smo naučili kao: “Mi smo Srbi zato što pucamo”
Objavljeno: 10:12h

U vreme božićnih i novogodišnjih praznika kada smo suočeni sa sve većom upotrebom pirotehničkih sredstava i kada nam sve agresivnija i sve masovnija upotreba petardi svakodnevno zadaje muke, podsećamo na jednu besedu Preosvećenog Epsikopa zahumsko-hercegovačkog gdina Grigorija, koji je pre nekoliko godina, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, skrenuo pažnju roditeljima da paze šta im deca rade i u kakve ljude izrastaju kad su ih naučili da pucaju, skrenuvši im pažnju da pucanje nikako nije srpski običaj kao što to generacije uče.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

“Dakle roditelji, umesto da pričamo o Svetom Vasiliju ja moram da smirujem vašu decu koju ste naučili da pucaju a niste ih naučili ništa drugo. One šatordžije i kafanidžije tamo, oni su najvažniji danas izgleda? Jel to najvažnije? Hoćemo sad da izbacimo i šator i kafane i piće? Hoćemo li tako da slavimo slavu? I pop je kriv! I ja sam kriv! Ne smemo da pustimo da bude išta važnije od Svetog Vasilija danas. A mi puštamo. Mi smo postali nesposoban narod. Nesposoban narod za život i zato svako može da nas gazi i da nam uzima ono što je naše. A kamo li da mi nešto osvojimo i da mi nešto zadobijemo.

LOŽITE SE NA PETARDE? Ne budite retardi, posle ovih snimaka više ih nikad nećete uzeti u ruke! (VIDEO)

foto: Youtube printscreen

Nije pucanje srpski običaj ko što vas uče budale. Zna se kad se mora pucati. Tako smo naučili kao: “mi smo Srbi zato što pucamo”. Srbi smo, braćo i sestre, onda kad živimo dostojno, kad se Bogu molimo, kad imamo srce koje oseća drugoga. Kad imamo sposobnost da ćutimo kad treba da ćutimo. Kad znamo da govorimo kad treba da govormo. Da imamo osećanje i saosećanje za drugoga – to smo izgubili a to naši sveti preci nikad nisu bili. Još ima starih ljudi i starih majki kod nas od kojih možemo da se naučimo pažnji, vaspitanju i obrazovanju. Neće nas škola naučiti ovakva kakva je ništa, ako ne budemo se setili Boga i svojih greha. Da budemo ljudi, to znači da budemo ozbilji i odgovorni ljudi. A ne da ide kako mu milo i drago. I da može svakako. Jer kad može svakako – onda neće nikako!

foto: Fonet

Zato braćo i sestre da pazite i da se malo uzmete u svoje ruke. Ne mogu deca da rade šta hoće, jer onda to će bit nevaljasta deca, a ako su deca nevaljasta biće još gore kad budu ljudi. Ko je naučio naše ljude da puste decu da rade šta hoće?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.