NAJMANJA CRKVA NA CELOM SVETU NALAZI SE U SRBIJI: Smeštena je u drvetu hrasta, skrivena od očiju javnosti! (FOTO)
Crkva u hrastu, Foto: Printscreen/you Tube/aljazeera

U JEZGRU PRIRODE

NAJMANJA CRKVA NA CELOM SVETU NALAZI SE U SRBIJI: Smeštena je u drvetu hrasta, skrivena od očiju javnosti! (FOTO)

Tajna koju su meštani sela Jovac ljubomorno čuvali čak 24 godine, u poslednjih par dana je preplavila internet, ostavivši nas u čudu kako je jedan ovako bajkoviti prizor uspeo da bude sačuvan od očiju javnosti toliko dugo

Objavljeno:
  • 166

Mala crkva na jugu Srbije koja je smeštena u unutrašnjosti hrasta, bila je sasvim skrivena od očiju javnosti dok jedan prolaznik nije postavio njenu sliku na društvene mreže.

Ovu minijaturnu crkvu posvećenu Svetom Panteleju napravio je Dragoljub Krstić 1991. godine, a nalazi se u selu Jovac kod Vladičinog Hana, na samom jugu Srbije. Kako možemo da vidimo na fotografiji, priroda je sama stvorila ulaz u unutrašnjost drveta, napravivši pravilan luk koji je oivičila.

Crkva u hrastu
Crkva u hrastufoto: Printscreen/you Tube/aljazeera

Tajna koju su meštani sela Jovac ljubomorno čuvali čak 24 godine, u poslednjih par dana je preplavila internet, ostavivši nas u čudu kako je jedan ovako bajkoviti prizor uspeo da bude sačuvan od očiju javnosti toliko dugo.

Ne znamo kako je Dragoljub Krstić došao na ideju da na ovaj način iskoristi šupljinu u stablu hrasta, ali nam ostaje samo da se nadamo da baš na ovom mestu nije planirana trasa nekog novog auto-puta.

Bonus video:

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?
03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso/kafenisanje.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media