Vina i rakije iz Vojvodine na prestižnom sajmu Vinitaly u Veroni
Sajam Vinitaly, Foto: Razvojna agencija Vojvodine

razvojna agencija

Vina i rakije iz Vojvodine na prestižnom sajmu Vinitaly u Veroni

Organizatori kažu da ovogodišnji Vinitaly beleži istorijski rekord po učestalosti stranih kupaca u odnosu na ukupni prijem: 25.000 stranih operatera (iz 139 zemalja) predstavlja zapravo 28% od ukupnog broja operatera koji su stigli na sajam (88.000)

Objavljeno: 14:01h

Osam proizvođača vina i rakije predstavilo se na sajmu Vinitaly u Veroni od 10. do 13. aprila. U organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV) svoje rakije predstavile su destilerije “Margan plus” iz Pančeva i “Na plac” iz Crepaje, kao i vinarije “Probus – Carski vinogradi” iz Velikih Radinaca, “Erdevik”, “Deurić” iz Male Remete, “Fruškogorski vinogradi” iz Banoštora, “Belo brdo” iz Čerevića i “Molovin” iz Šida.

Sajam Vinitaly je jedan od najvažnijih sajmova za vinarski sektor, koji u četiri sajamska dana nudi niz značajnijih događaja, susreta, degustacija i bogat konferencijski program. Svake godine ovu prestižnu vinsku izložbu obiđe oko 130.000 posetilaca, a na ovogodišnjem predstavilo se 4.500 izlagača iz više od 30 zemalja sveta. Organizatori kažu da ovogodišnji Vinitaly beleži istorijski rekord po učestalosti stranih kupaca u odnosu na ukupni prijem: 25.000 stranih operatera (iz 139 zemalja) predstavlja zapravo 28% od ukupnog broja operatera koji su stigli na sajam (88.000).

Ukoliko vas interesuje više o samom sajmu, o tome kakva je atmosfera bila na našem štandu i šta o nastupu kažu predstavnici RAV-a i samih proizvođača, pročitajte ovaj zanimljiv tekst na sajtu poljoprivreda. info.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.