Poseta delegacije Štajerske Privrednoj komori Vojvodine
Foto: Promo

DANAŠNJI DOGAĐAJ

Poseta delegacije Štajerske Privrednoj komori Vojvodine

U delegaciji Štajerske bili su i predstavnici kompanija kao i ambasade Republike Austrije u Republici Srbiji.

Objavljeno:

Privredna delegacija Štajerske posetila je Privrednu komoru Vojvodine. Čak i u ovom turbulentnom periodu uspeli smo da održimo trend naše ekonomske saradnje. Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena između Republike Srbije i Republike Austrije u periodu januar - april 2022. ostvarena je u vrednosti od 585 miliona evra, što je za 51% više od razmene ostvarene u istom periodu prošle godine. Tokom cele 2021. godine između Srbije i Austrije ostvarena je ukupna razmena u vrednosti od 1,4 milijarde evra, što je za 28% više od razmene ostvarene 2020 istako je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Istakao bih da je u prva 4 meseca ove godine ostvarena spoljnotrgovinska robna razmena između Austrije i AP Vojvodine od 188 miliona evra što je za skoro 38% više u odnosu na razmenu ostvarenu u istom periodu prethodne godine. Tokom prethodne 2021. godine, između Vojvodine i Austrije ostvarena je razmena u vrednosti od 452 miliona evra, koja je za 19% bila veća od razmene ostvarene krizne 2020. godine dodao je Vučurević.

1 / 5 Foto: Promo

Potpredsednik Privredne komore Štajerske Herbert Riter istakao je da ta komora okuplja 80 000 članica kao i da je veoma značajno da se saradnja produbi na privrednom planu.

Ministarka privrede i turizma Barbara Ejbinger- Mejdl ukazala je da je Štajerska region koji prednjači po inovativnosti u Evropi kao i da je AP Vojvodina regija koja ima razvijen IT sektor te je prostora za saradnju, naročito u tim oblastima mnogo. Кako je Austrija druga po redu zemlja po zastupljenosti investicija u Republici Srbiji potrebno je i regionalno ojačati saradnju među našim privredama istakala je ona.

U delegaciji Štajerske bili su i predstavnici kompanija kao i ambasade Republike Austrije u Republici Srbiji.

( Espreso / Promo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.