OBELEŽEN DAN POŠTE U NOVOM SADU: Otvorena nova poslovnica Pošte na Bulevaru oslobođenja
Foto: Promo

POŠTA

OBELEŽEN DAN POŠTE U NOVOM SADU: Otvorena nova poslovnica Pošte na Bulevaru oslobođenja

Objavljeno: 11:06h

Otvaranjem prve pošte u Beogradu, 7. juna (25. maj po starom kalendaru) 1840. godine, otpočeo je javni poštanski saobraćaj u Srbiji. Prema dostupnim istorijskim podacima, međutim, prva poštanska služba na teritoriji današnje Srbije, ustanovlјena je još tokom Prvog srpskog ustanka.

Danas je, simbolično na Dan “Pošte Srbije” svečano otvorena nova moderna poslovnica Pošte u Novom Sadu koja se nalazi na Bulevaru oslobođenja br. 88.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktor JP “Pošte Srbije” Zoran Đorđević.

1 / 6 Foto: Promo

- Ako se po jutru dan poznaje, onda bi današnji dan i naredni period za Novi Sad trebali da budu dobri, pre svega, u oblasti poštanskih tj. komunikacionih usluga za naše građane. Naime, na zadovolјstvo svih nas, „Pošta Srbije“ je danas na Bulevaru oslobođenja otvorila 28. poslovnicu na teritoriji Grada Novog Sada čime je znatno približila sve usluge koje pruža građanima i pravnim licima. Na poziv direktora Đorđevića, zajedno otvaramo ovu modernu ekspozituru pošte u gradu, čime sibolično obeležavamo i veliki jubilej, a to je 182 godine od kako se računa da funkcioniše sistem pošte u našoj zemlјi. Pošta je uvek bila i biće jedan od simbola države i čestitam svim zaposlenima u ovoj renomiranoj državnoj instituciji veliki jubilej, skoro dva veka postojanja – rekao je Miloš Vučević.

Zoran Đorđević, v.d. direktor JP “Pošte Srbije” čestitao je Dan Pošte svim zaposlenima ističući zadovoljstvo što je baš Novi Sad dobio ovako modernu ekspozituru.

- Dan „Pošte Srbije“ obeležavamo kako dolikuje najvećoj poslovno-logističkoj mreži u državi, širenjem mreže savremenih pošta svuda gde postoje zahtevi i potrebe korisnika. Ovom prilikom najavio bih i novi projekat „Pošta budućnosti” i prvu poštu iz tog lanca koju, takođe, planiramo u Novom Sadu, koji je danas centar razvoja visokih tehnologija i grad budućnosti - rekao je Zoran Đorđević.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.