VREMENSKA PROGNOZA ZA PRVI DAN RADNE NEDELJE: Moguće nepogode
Kiša, Foto: Beta / Dragan Gojić

RHMZ

VREMENSKA PROGNOZA ZA PRVI DAN RADNE NEDELJE: Moguće nepogode

U Srbiji su do 9. juna moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa pljuskovima i grmljavinom

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti promenljivo i nestabilno vreme uz povremene pljuskove sa grmljavinom koji će lokalno biti praćeni gradom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, a najviša od 26 do 30 stepeni Celzijusa. Vetar slab do umeren, promenljiv, u zoni pljuskova i jak.

U Beogradu će biti nestabilno uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Najniža temperatura oko 20 stepeni, a najviša oko 28. Vetar uglavnom slab, u slučaju pljuskova pojačan.

U Srbiji su do 9. juna moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno i sa gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

1 / 8 Foto: Zorana Jeftić

U utorak u većem delu zemlje promenljivo, sa sunčanim intervalima i suvo, a pljuskovi i grmljavine posle podne i uveče očekuju se na zapadu i severozapadu Srbije.

Od srede do petka, 10. juna, u svim krajevima će biti nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno sa većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom u zoni pljuskova.

U subotu na severu Srbije razvedravanje, a pljuskovi i grmljavine očekuju se još južnije od Save i Dunava. U nedelju i ponedeljak sunčano i toplo.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 6. jun 2022: Usled očekivane biometeorološke situacije, izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolјa i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.