ADŽIĆ: GRADIŠKA JE OPREDELJENA DA IDE NAPRED I ZATO SMO DOŠLI U SUBOTICU DA UČIMO OD NAJBOLJIH!
Foto: Promo

SARADNJA

ADŽIĆ: GRADIŠKA JE OPREDELJENA DA IDE NAPRED I ZATO SMO DOŠLI U SUBOTICU DA UČIMO OD NAJBOLJIH!

Gradonačelnik Grada Gradiške, Zoran Adžić istakao je važnost današnje posete Subotici

Objavljeno:

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, ugostio je danas gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića i direktora Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Duška Ćutila. U svojoj poseti, obišli su Privredno društvo d.o.o. za upravljanje Slobodnom zonom „Subotica”, a nakon sastanka sa rukovodstvom Slobodne zone „Subotica” usledila je i poseta kompaniji „Ametek”. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, izjavio je kako je ova poseta još više ojačala odnose i saradnju ova dva grada.

“Veliko mi je zadovoljstvo i posebna privilegija da sam danas domaćin gradonačelniku Gradiške, gospodinu Adžiću sa njegovim saradnicima. Dočekali smo ih u Slobodnoj zoni „Subotica”, koja je jedan od ponosa Grada Subotice, kako po poslovanju tako i po načinu na koji je organizovana. Slobodna zona „Subotica” je jedna od najboljih zona u Srbiji od njih 15 koje funkcionišu na 20, na teritorijama 24 lokalne samouprave. Prostire se na 72 hektara, a od njenog uspostavljanja do današnjeg dana, uloženo je preko 200 miliona evra investicija. Zapošljava preko 6.500 radnika, a od godišnjeg prometa slobodnih zona Srbije, 4,5 milijarde evra, 800 miliona se ostvaruje u Slobodnoj zoni „Subotica”. Naša braća iz Gradiške su se danas uverila u kvalitet Slobodne zone, a imali smo priliku da obiđemo i kompaniju „Ametek”, koju smo obišli od početka pa do kraja proizvodnog programa. Poželio bih našoj braći da se lepo osećaju u našoj lepoj Subotici”, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Gradonačelnik Grada Gradiške, Zoran Adžić istakao je važnost današnje posete Subotici koja je po mnogome slična Gradiški i upravo su zbog toga odnosi ova dva grada kroz saradnju još više unapređeni. Gradiška je spremna da se menja i razvija, a Grad Subotica je tu da svojim znanjem i iskustvom pruži ruku svojim prijateljima.

1 / 4 Foto: Promo

“Zadovoljstvo nam je danas što smo bili u prilici da dođemo u posetu Gradu Subotici i želim da se zahvalim u svoje lično ime, u ime svojih saradnika ali prije svega u ime građana i privrednika Grada Gradiške, što smo omogućeni danas da budemo gosti gradonačelnika Subotice, gospodina Bakića. Mi smo opredijeljeni kao Grad Gradiška, Republika Srpska, da se mijenjamo, da učimo, da idemo naprijed i zato smo izabrali da dođemo u Suboticu da učimo od najboljih. Želimo neka stečena njihova iskustva i znanja koja je Grad Subotica ostvario prije svega ovde kroz slobodnu ekonomsku zonu, da to prenesemo u Gradišku. Spremni smo da unapredimo poslovno okruženje Grada Gradiške, da ponudimo nešto što je već Grad Subotica ponudio Evropskoj uniji, odnosno partnerima iz Evropske unije i normalno partnerima, privrednim subjektima sa prostora i Srbije, odnosno Grada Subotice. Mi smo danas u Subotici videli zaista jednu od najboljih slobodnih zona u regionu, a naša saradnja tek počinje i mislim da ćemo otvarati niz segmenata i pravaca naše saradnje i razvoja naših odnosa”, izjavio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.