MEDALJE ZA PIROTSKI KAČKAVALJ I PEGLANU KOBASICU: Evo šta je GARANT USPEHA PIROTSKIH SPECIJALITETA!
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/SIMPLE FOOD

bravo!

MEDALJE ZA PIROTSKI KAČKAVALJ I PEGLANU KOBASICU: Evo šta je GARANT USPEHA PIROTSKIH SPECIJALITETA!

Najveći broj nagrada u Pirot su doneli proizvođači peglane kobasice, koja odnedavno ima zaštićeno geografsko poreklo

Objavljeno:

Tradicionalni prehrambeni proizvodi iz pirotskog kraja osvojili su 15 medalja za kvalitet na 89. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji je nedavno održan u Novom Sadu. Najbolje ocene dobili su pirotska peglana kobasica i kačkavalj.

U Mlekarskoj školi čuvaju tradiciju, ali i kvalitet. Dva veka stara receptura proizvodnje pirotskog kačkavalja garant je uspeha.

"Nije poenta napraviti proizvod i biti kvalitetan, već je najveći doprinos prehrambenoj industriji održanje kvaliteta. Ponosni smo na to što je u prethodnim godinama otvoreno još nekoliko malih mlekara, a mi ćemo se truditi da u godinama koje su pred nama, obezbedimo dovoljan broj kvalitetnih kadrova", navodi Nenad Đorđević, direktor Mlekarske škole.

Najveći broj nagrada u Pirot su doneli proizvođači peglane kobasice, koja odnedavno ima zaštićeno geografsko poreklo.

Peglana kobasica
Peglana kobasicafoto: Printscreen RTS

"To znači da smo dokazali da je peglana kobasica tradicionalni proizvod koji je napravljen 100 posto od domaćih sirovina. Kada uzmemo sirovinu iz prirode i to pretvorimo u finalni proizvod, brend, onda je uspeh zagarantovan i to je jedini pravi put za bogato društvo," objašnjava Dalibor Tošić, ugostitelj.

Preduzetnici koji proizvode pirotske delikatese, u protekloj deceniji osvojili su više od 130 nagrada na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

"Da nisu ovi ljudi, preduzetnici, očuvali kvalitet i širili se, uz poštovanje kvaliteta, ne bi ove medalje i priznanja došli u Pirot. Mi gde god se pojavimo mi plenimo kvalitetom svojih proizvoda", smatra Veroljub Mihajlović iz udruženja preduzetnika.

A to prepoznaju i turisti, kojih je u protekloj deceniji pet puta više. Ukusna i kvalitetna hrana najveći je adut pirotskih ugostitelja.

( Espreso / Rts )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.