VULE IMA 20 MESECI, NE PUZI, NE OKREĆE SE I NE SEDI, ALI IMA NAJSLAĐI OSMEH! Pošalji poruku 1245 na 3030 za SREĆU
Mali Vule čeka na nas, Foto: Budi human

BUDIMO HUMANI I PRE SVEGA LJUDI

VULE IMA 20 MESECI, NE PUZI, NE OKREĆE SE I NE SEDI, ALI IMA NAJSLAĐI OSMEH! Pošalji poruku 1245 na 3030 za SREĆU

UPIŠI 1245 I POŠALJI SMS NA 3030

Objavljeno:

Vukašin Mićević iz Prijepolja ima 20 meseci i upravo se vratio iz Turske, gde je zahvaljujući humanim ljudima primio dve doze matičnih ćelija neophodnih za njegov oporavak, međutim tu nije kraj i mi smo mu potrebni više nego ikada!

Ovog mališana čekaju vežbe i terapije, a lekari u Turskoj su mu rekli da su potrebne još dve doze matičnih ćelija, pa je naša pomoć neminovna, zato telefone u ruke i UPIŠI 1245 I POŠALJI SMS NA 3030 za njegovu sreću.

Vukašin Mićević
foto: Budi human

Podsetimo se, Vukašin je rođen 13.07.2020. godine u Prijepolju.

Na samom porođaju došlo je do komplikacija zbog obmotavanja pupčane vrpce oko stomaka i vrata, gde Vukašin ostaje bez kiseonika. Otpušten je iz bolnice sa izraženim tremorom ruku i nogu uz savet pedijatra da se uradi ultrazvuk glave.

Na insistiranje roditelja zbog vidnog kašnjenja u razvoju , Vukašin je poslat u Beograd na detaljno ispitivanje. Uporedo sa ispitivanjima kreće na rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Sa godinu dana roditelji dobijaju konačnu dijagnozu i odgovore vezane za Vukašinovo zdrastveno stanje. Vukašinu je pronađena mutacija TSEN 54 gena što je uslovilo pontocerebralnu hipolaziju mozga tipa 2A.

Radi se o vrlo retkoj urođenoj bolesti koju ima svega 300 ljudi u svetu. Kao posledica toga Vukašin ima mikrocefaliju, epilepsiju, pojačan mišićni tonus i težak zastoj u psihomotornom razvoju.

Vukašin Mićević
foto: Budi human

Vukašin sada ima 20 meseci. Redovno ide na fizikalne terapije. Napredak je spor ali ga ima. Još uvek se ne okreće, ne sedi, ne puzi, ali Vukašin je ipak nasmejan i srećan dečak. Voli pesmice, zvučne igračke i obožava plivanje.

S obzirom da su roditelji već u dosadašnjem lečenju iscrpeli svoja sredstva i da ih čeka duga i neizvesna borba potrebna im je finansijska pomoć. Zato se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, lekove, suplemente, pelene, dijagnostiku, laboratorijske analize, BDA obuku, transplantacije matičnim ćelijama, svakodnevnu rehabilitaciju, fizikalne vežbe, radne terapije, delfino terapije, senzorne terapije, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Vukašinovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Vukašinu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.