RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE, UPALJEN ŽUTI METEO ALARM: Stiže nam OLUJA, a promena temperature će nas RAZVALITI!
Kiša, Foto: Marina Lopičić

OPREZ

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE, UPALJEN ŽUTI METEO ALARM: Stiže nam OLUJA, a promena temperature će nas RAZVALITI!

Najniža temperatura će se kretati od 10 do 16 stepeni, a najviša od 24 stepena na severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplije uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

RHMZ je aktivirao žuti meteo alarm i najavio da će do 8:15 u Vojvodini i zapadnoj Srbiji biti mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplije uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ)

Duvaće uglavnom slab vetar, promenljiv. Najniža temperatura će se kretati od 10 do 16 stepeni, a najviša od 24 stepena na severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije.

1 / 15 Foto: Nemanja Nikolić

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplije. U pojedinim delovima grada očekuje se i kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće uglavnom slab vetar, promenljiv. Najniža temperatura će biti oko 15 stepeni, a najviša oko 26 stepeni.

U prestonici danas prepodne sunčano, a popodne promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Minimalna temperatura 17 stepeni, maksimalna dnevna 29. Današnje vremenske neprilike nepovoljno će uticati na osetljive osobe. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, posebno astmatičara i osoba sa povišenim krvnim pritiskom.

Narednih dana smena sunca i kiše, temperature će biti preko 30 stepeni, u četvrtak veći deo dana pretežno sunčano i toplo. Od petka na severu Srbije suvo, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19 stepeni, a najviša od 29 do 32.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.