„NA MATURU BEZ AUTOMOBILA” - PROMOTIVNI FILM NA TEMU BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU!
Vožnja u alkoholisanom stanju nas može koštati života, Foto: Promo

PAŽNJA!

„NA MATURU BEZ AUTOMOBILA” - PROMOTIVNI FILM NA TEMU BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU!

Vožnja u alkoholisanom stanju nas može koštati života

Objavljeno: 17:26h

Maturanti širom Srbije, opraštaju se od svojih profesora i drugara i spremaju se za novo poglavlje u životu. Sezona je matura, a to znači proslave i alkohol. Živimo u takvom vremenu da olako sedamo za volan, ne razmišljajući o mogućim posledicama koje mogu da se dese ne samo nama, već i drugim učesnicima u saobraćaju. Kako bi skrenuli pažnju na važnost poštovanja pravila u saobraćaju, lokalna samouprava Subotice je u saradnji sa Saobraćajnom policijom napravila promotivni film na temu „Na maturu bez automobila”. Film traje svega jedan minut i jasno prikazuje posledice sedanja za volan u alkoholisanom stanju. Film je premijerno prikazan u medija centru Grada Subotice, gde je predsednik saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice, Petar Pantelinac, izneo detalje vezane za sam projekat.

“Mi smo pre nekih mesec dana, dobili poziv kao lokalna samouprava, da učestvujemo u promotivnoj kampanji Agencije za bezbednost saobraćaja „Na maturu bez automobila”. Naravno, očekivali smo takav poziv još i prošle godine, jer svake godine u ovo vreme kada su mature u pitanju, agencija sprovodi slične aktivnosti. Želeli smo da damo naš bolji i veći doprinos, nego što smo to radili prošlih godina, pa smo tako iskoristili priču od prošle godine gde smo sa našim partnerom koji nam je radio i prvi promotivni film na temu bezbednosti saobraćaja i ove godine odlučili da pravimo promotivni film na temu „Na maturu bez automobila”. U filmu su učestvovali glumci „Danilo Kiš” teatra, jer smo želeli da ovaj film u potpunosti bude lokalnog karaktera, odnosno da nekako u prvi plan stavimo prepoznatljiva lica u Subotici, naravno i da celu produkciju i snimanje rade ljudi iz Subotice. Celokupan projekat je finansirala lokalna samouprava, odnosno Grad Subotica preko Fonda za bezbednost saobraćaja Grada Subotice. Ja bi želeo i da naglasim našu želju da se u kontinuitetu bavimo ovakvim promotivnim aktivnostima, a opet sa ciljem samog povećanja svesti kod što većeg broja ljudi”, izjavio je predsednik saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice, Petar Pantelinac.

1 / 5 Foto: Promo

Vožnja u alkoholisanom stanju nas može koštati života, a većina nas toga nije ni svesna i upravo zbog toga su filmovi i projekti poput ovih koji ukazuju na važnost bezbednosti saobraćaja ključni, pre svega za mlade. Samim tim je i veliki plus ako se na ovakvim projektima angažuju mladi ljudi, koji svojim vršnjacima šalju jasnu poruku. Andrej Imrić je mladi producent filma, koji se po prvi put našao na jednom ovakvom projektu i sam je istakao koliko mu je zadovoljstvo bilo što je dao svoj doprinos celoj priči.

“Ja sam se oduševio pozivu predsednika saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice, Petra Pantelinca, da učestvujem na ovako značajnom projektu i naravno da sam ga oberučke prihvatio. Snimali smo zajedno u saradnji sa Saobraćajnom policijom i mogu da kažem da je to za mene bilo prvo iskustvo gde smo radili rekonstrukciju događaja. Mislim da smo ovim projektom uspeli na neki približan način da pojasnimo šta se dešava kada sednete za volan u alkoholisanom stanju. Nama ovde nije zadatak da bilo kome branimo da pije, ali smo pokušali da kroz film damo maksimalan doprinos i da mladima i starijima kroz film prikažemo da posledice su mogu biti tragične”, objašnjava Andrej Imrić, producent filma „Na maturu bez automobila”.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.