SRBIJA NA PRAGU EKOLOŠKE KATASTROFE! U beloj Crkvi ISCURILO 7 TONA AMONIJAKA, postoji opasnost od EKSPLOZIJE
Opasnost, Foto: Profimedia

UŽAS

SRBIJA NA PRAGU EKOLOŠKE KATASTROFE! U beloj Crkvi ISCURILO 7 TONA AMONIJAKA, postoji opasnost od EKSPLOZIJE

Do curenja amonijaka je došlo zbog starih ventila, koji su popustili usled neodržavanja, budući da firma već šest meseci ne radi, kao i da napušteni pogon nema čuvara, pa su se meštani žalili na nesnosan smrad

Objavljeno: 08:53h

U napuštenoj firmi u Beloj Crkvi, koja se bavila preradom i konzerviranjem voća i povrća, došlo je do curenja amonijaka iz proizvodnog sistema, što je moglo da izazove ekološku katastrofu.

Eksplozija je izbegnuta pravovremenom reakcijom svih nadležnih službi, koje sada kontrolišu situaciju, dok se ne angažuje ovlašćena firma za pražnjenje preostalih količina opasnog gasa iz cevi.

Procenjuje se da u sistemu ima oko 16 tona amonijaka, a da je iscurilo oko sedam tona.

Amonijak
foto: Dragana Udovičić

- Sati su delili ovaj pogon i celu Belu Crkvu od ekološke katastrofe. I sada postoji opasnost od eksplozije, jer velike vrućine povećavaju pritisak amonijaka u cevima. Ali, tu su vatrogasci i pripadnici sektora za vanredne situacije, koji su blokirali pogon i drže stvar pod kontrolom - kaže dobro obavešteni izvor.

Do curenja amonijaka je došlo zbog starih ventila, koji su popustili usled neodržavanja, budući da firma već šest meseci ne radi, kao i da napušteni pogon nema čuvara, pa su se meštani žalili na nesnosan smrad.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.