ZAGREBAČKI PLENUM: Quo vadis Balkan?
Ilustracija, Foto: Promo

konferencija

ZAGREBAČKI PLENUM: Quo vadis Balkan?

Konferenciju možete pratiti online putem profila Regionalne akademije za razvoj demokratije na društvenim mrežama

Objavljeno:

Regionalna akademija za razvoj demokratije (ADD) i Centar za suočavanje sa prošlošću Documenta, uz podršku European Fund for the Balkans (EFB), organizuju ZAGREBAČKI PLENUM – QUO VADIS, BALKANS? 27. i 28. maja 2022. godine (petak i subota) u Zagrebu, u hotelu Sheraton (Ulica kneza Borne 2).

Zagrebački plenum drugi je u nizu serije događaja čiji je cilj osnaživanje progresivnih snaga u regionu kroz okupljanje i razgovore o modalitetima odgovora na rastući desni ekstremizam, krizu demokratije, aktuelnije izazove i prepreke demokratizaciji zemalja regiona. Namera nam je da kroz otvoreni forum sa relevantnim društvenim akterima podstaknemo delovanje progresivnih i demokratskih struktura u regionu – političara, civilnih aktivista, publicista, istoričara, novinara, nosilaca važnih funkcija, a sve sa ciljem jačanja procesa demokratizacije i evropeizacije kako pojedinačnih zemalja, tako i regona u celini.

Zagrebački plenum okupiće 50 domaćih, regionalnih i međunarodnih stručnjaka, zvaničnika, poslanika u nacionalnim parlamentima i Evropskom parlamentu, diplomata, istoričara, novinara, pisaca, publicista, predstavnika akademske zajednice i istaknutih aktivista.

Konferenciju možete pratiti online putem profila Regionalne akademije za razvoj demokratije na društvenim mrežama.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.