OVO JE SPISAK IZMIŠLJENIH TROŠKOVA ZA MATURU: Izračunali smo koliko koštaju njihovi HIROVI, neće vam biti dobro!
Maturanti, Foto: Printscreen, Rina, Profimedia

spisak se samo širi

OVO JE SPISAK IZMIŠLJENIH TROŠKOVA ZA MATURU: Izračunali smo koliko koštaju njihovi HIROVI, neće vam biti dobro!

Srednjoškolci već godinama proslavlju zadnji dan škole na neki spektakularan način, te se organizuju prave žurke u školskom dvorištu

Objavljeno:

Tradicija proslave zadnjeg dana škole u Srbiji traje već dugo, i svake godine je "fešta" sve veća pa samim tim i skuplja.

Matura nije jedini trošak koji čeka roditelje dece koja završavaju srednju školu. Spisak stvari koje roditelji treba da iskeširaju je ogroman.

Osim onih troškova koji su neizbežni poput pripreme za prijemni ispit dece koji planiraju da studiraju, tu su i novi "izmišljeni" troškovi kojima roditelji moraju ispuniti dečije "hirove".

Srednjoškolci već godinama proslavlju zadnji dan škole na neki spektakularan način, te se organizuju prave žurke u školskom dvorištu.

Dok učenici beogradskih škola imaju tradiciju da se kupaju po gradskim fontanama, deca iz provincije moraju improvizovati te unajmljuju mašine za penu i prave pena parti u dvorištu škole.

Parti ne može da se organizuje bez muzike i ostalih pratećih sredstava, a sve se to mora, naravno, platiti.

1 / 7 Foto: Emilija Jovanović

Portal Espreso je došao do spiska stvari koji učenici jedne škole to jest njihovi roditelji moraju iskeširati, a tiču se proslave poslednjeg dana škole, i spisak nije nimalo kratak:

  • Majice sa naručenim printom: 550 dinara (ako je print u boji, cena je 1.000 dinara)
  • Pena: 280 din.
  • DJ: 200 din.
  • Piće: 100 din.
  • Spomenar sa fotografijama učenika i profesora: 1.600 din.
  • Poklon za razrednog nastavnika/cu: 500 din.
  • Torta: 280 din.
  • Trubači: 150 din
  • Boje za lice: 80 din
  • Za eventualni lom: 100 din.
  • Izrada diplome i sličnih obrazaca: 600 dinara

Sve ukupno iznosi 4440 dinara. Zajedno sa iznosom koji moraju da plate i za samo proslavu mature, odeću i obuću, cifra se kreće oko 300 evra.

Sa željom da se pokažu pred svojim vršnjacima, mnogi maturanti za odlazak na matursko veče iznajmljuju limuzine, oldtajmere i luksuzne automobile. Iznajmljivanje limuzine za deset osoba na sat vremena košta minimum 100 evra, oldtajmera od 100, a luksuznih automobila od 40 do 100 evra.

Takođe, pored maturskog bala, tu je i maturska ekskurzija, koja je oko 250 evra, a ukoliko se radi o velikim maturantima tu je i apliciranje za fakultet i izlazak na prijemni ispit koji se plaća.

Portal Espresa je obradio i tu temu, a kako su se naši reporteri proveli u buticima, pročitajte OVDE!

Podsećamo, tradicionalni oproštaj od srednje škole odigraće se u Srbiji u periodu između 1. i 5. juna, a učenici su veoma kreativni što se organizacije manifestacije tiče. Ono što manje znaju je da ih izazovi u životu tek čekaju i da im se završilo najbezbrižnije doba života.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.