NAUČNI SKUP „STRATEGIC MANAGEMENT 2022“ - SAVRŠEN SPOJ NAUKE I PRIVREDE!
Subotica, Foto: Promo

skup

NAUČNI SKUP „STRATEGIC MANAGEMENT 2022“ - SAVRŠEN SPOJ NAUKE I PRIVREDE!

Globalna pandemija koja nas je zahvatila, u velikoj meri je uticala na privredu i obrazovanje, a upravo njen uticaj je i bio jedna od tema na današnjoj naučnoj konferenciji

Objavljeno: 18:14h

Ovogodišnja Naučna konferencija Strategijskog Menadžmenta pod nazivom „Strategic Management 2022”, svečano je otvorena na Ekonomskom fakultetu u Subotici i predstavlja pravi primer dobre saradnje između Slobodne zone „Subotica” koja je ovogodišnji suorganizator i Ekonomskog fakulteta u Subotici. Uz tradicionalne naučne sesije, po prvi put su organizovane i tri panel diskusije na kojima se susreću akademska zajednica i poslovna praksa. Akcenat je stavljen na savremene izazove visokog obrazovanja i poslovanja preduzeća. U razgovoru sa direktorom Ekonomskog fakulteta u Subotici, Nebojšom Gvozdenovićem, saznali smo detalje vezane za ovogodišnji naučni skup.

“Pre svega, želim da se zahvalim svima koji su danas uveličali ovaj naš naučni skup koji se zove Strategijski Menadžment i predstavlja naš tradicionalni skup koji se održava po 27 put. Posebna tema na koju stavljamo akcenat ove godine je sve ono što smo mi morali u strategijskom menadžmentu da uradimo u toku pandemije koju smo imali. Imamo i suorganizatora, a to je Slobodna zona „Subotica” i sa njima smo organizovali panele. Znači praktično spajamo nauku i privredu i pričamo o tome kako Slobodne zone utiču na regionalni razvoj u Srbiji sa jedne strane. Ono što mi kroz naše studijske programe trenutno imamo jeste da smo u novim akreditovanim studijskim programima stavili praksu kao obavezan deo studiranja. Svaki student i osnovnih i master studija, mora određeni broj sati da provede uz mentora u kompaniji, znači zajedno sa mentorom sa fakulteta i da prođe kroz taj jedan proces i na taj način da se upozna sa time kako to u realnosti izgleda”, objašnjava Nebojša Gvozdenović direktor Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Subotica
foto: Promo

Globalna pandemija koja nas je zahvatila, u velikoj meri je uticala na privredu i obrazovanje, a upravo njen uticaj je i bio jedna od tema na današnjoj naučnoj konferenciji. Kovid je napravio velike probleme u snabdevanju i stoga je nekoliko panel diskusija bilo posvećeno slobodnim zonama i njihovom značaju. U razgovoru sa direktorom Slobodne zone „Subotica”, Sašom Gravorcem saznali smo da je prvi kvartal poslovanja subotičke Slobodne zone izuzetno dobar, ali kako bi se izbegli negativni efekti potrebno je definisati prve korake koji će rizike svesti na najmanju moguću meru.

Subotica
foto: Promo

“Današnji naučni skup je kruna saradnje koju smo mi napravili sa Ekonomskim fakultetom u Subotici. Mi upravo želimo da kroz nauku koja je avangarda, damo odgovore na brojna pitanja koja tište naše korisnike, a i nas same u Slobodnoj zoni. Kako bismo izbegli eventualne negativne efekte, mi smo danas u saradnji sa naukom pokušali da definišemo neke prve korake kojima ćemo minimizovati rizike koji se mogu negativno odraziti na lance snabdevanja ili pak u potpunosti otkloniti. Pokušaćemo da damo odgovore u kom pravcu Slobodne zone Srbije treba da idu u narednom periodu, gde smo sada, koji su efekti i da impliciramo neke nove razvojne tendencije i trendove i proširenje naših aktivnosti koje pružamo našim korisnicima. Ne treba zaboraviti da je današnje učešće Slobodnih zona u izvozu Republike Srbije izuzetno značajno, da one danas zapošljavaju izuzetno veliki broj ljudi i da pri izradi nove strategije razvoja Slobodnih zona trebamo biti vrlo pažljivi, vrlo precizno definisati jasne ciljeve jer znate, kada imate jasan cilj onda su i putevi ka tom cilju koji vode vrlo lako odredivi”, izjavio je Saša Gravorac, direktor Slobodne zone „Subotica”.

1 / 4 Foto: Promo

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.