BASKET SPEKTAKL NA TRGU SLOBODE
Basket, Foto: Promo

novi sad

BASKET SPEKTAKL NA TRGU SLOBODE

Na turniru u Novom Sadu učešće će uzeti 16 najbolјih ekipa sveta u ovom sportu od kojih neke dolaze iz Amerike („NY Harlem“, „Princeton“, „Chichago“), Letonije (Riga), Holandije (Amsterdam), Kine i Austrije dok će Srbiju predstavlјati Ub 3x3 i Liman 3x3

Objavljeno:

Najavljen je Internacionalni turnir u basketu 3x3, "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" koji će okupiti 16 najbolјih ekipa sveta koji će se u našem gradu boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine.

U organizaciji basket kluba AVAI 3x3, "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" održaće se na Trgu slobode u Novom Sadu, 3. i 4. juna. Ovaj basket spektakl ima status „FIBA challenger turnira“, a najbolјe rangirani igrači i ekipe na FIBA 3x3 listi, zaigraće na specijalno napravlјenim terenima u centru grada sa pratećim muzičkim programom, koji će atmosferu dovesti do usijanja.

Basket
foto: Promo

-Mi jesmo grad basketa 3x3, a jasan pokazatelј toga su momci iz Novog Sada koji nas predstavlјaju u reprezentaciji Srbije, osvajači bronzane olimpijske medalјe u Tokiju 2020. Svaki deo grada ima neko svetište gde se okuplјaju momci i igraju basket 3x3 i to je jedna lična karta basketa u Novom Sadu– izjavio je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Basket
foto: Promo

Na turniru u Novom Sadu učešće će uzeti 16 najbolјih ekipa sveta u ovom sportu od kojih neke dolaze iz Amerike („NY Harlem“, „Princeton“, „Chichago“), Letonije (Riga), Holandije (Amsterdam), Kine i Austrije dok će Srbiju predstavlјati Ub 3x3 i Liman 3x3.

Basket
foto: Promo

-Nama kao timu Ub je pripala čast i privilegija da organizujemo ovako prestižan turnir i ovom prilikom pozivam publiku da dođe u što većem broju da nas podrži. Biće zagarantovana dobra zabava, odličan basket i nadamo se povolјni rezultati za srpske timove na turniru– zaklјučio je Marko Branković, jedan od organizatora i basketaš Ub 3x3.

Basket
foto: Promo

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bolić, rekao je da su izuzetno počastvovani što se jedan ovakav turnir organizuje u Srbiji, s obzirom da je po jačini i kvalitetu iza master turnira najjači turnir koji FIBA dodeljuje lokalnom organizatoru i da najbolji basketaši dolaze iz Novog Sada.

1 / 6 Foto: Promo

U centru grada, 3. i 4. juna, biće postavljen izdignuti teren na čije tribine staje 1.300 ljudi, a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati mečeve i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.