SAD ĆU DA TE ZAKOLJEM, PEDERU: Brutalne ispovesti gejeva baciće vas na kolena! (VIDEO)
Foto: Fonet/AP

U SENCI

SAD ĆU DA TE ZAKOLJEM, PEDERU: Brutalne ispovesti gejeva baciće vas na kolena! (VIDEO)

Tema nove emisije "U senci" upravo je diskriminacija LGBT populacije, ali i nasilje koje oni često trpe
Objavljeno: 12:12h

- U Beogradu brutalno pretučen gej lobista i vođa "Gej parade".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Pretukli momka u centru Beograda jer su mislili da je gej.

- U Novom Sadu pretučen gej mladić.

Ovo su samo neki od naslova koje viđate u medijima. Oni svedoče o tome da Srbi kao narod ne mogu da se pomire sa različitostima, od kojih je jedna seksualno opredeljenje.

SRPSKI GEJ ZVAO POLICIJU ZBOG PRETNJI KOJE DOBIJA, policajac mu ponudio koleginicu DA SE VRATI NA PRAVU STRANU!

Tema nove emisije "U senci" upravo je diskriminacija LGBT populacije, ali i nasilje koje oni često trpe. Celu emisiju možete pogledati ovde:

Istraživanja su pokazala da svaka četvrta osoba ne želi da im pripadnici LGBT populacije budu kolege. Trećina ispitanika ne želi da se druži sa njima, a polovina ne želi da pripadnik ili pripadnica LGBT populacije bude vaspitač njihovom detetu.

Prema rečima Borisa Milićevića, člana Glavnog odbora SPS-a, deklarisanog geja i bivšeg gej aktiviste sva istraživanja pokazuju da su

LGBT osobe jedne od najdiskriminisanijih grupa u društvu.

- To je jedna od onih grupa koje trpe najveće nasilje. Lično, ja ne poznajem LGBT osobu a da nije doživela neko nasilje, bilo u porodici, bilo na ulici, bilo u školi. Takođe, svaka LGBT osoba barem jednom u životu doživi diskriminaciju na radnom mestu tvrdi Milićević.

S njegovim mišljenjem slaže se i gej aktivista Predrag Azdejković koji je za Espreso govorio o problemima sa kojima se susreću LGBT osobe.

foto: Beta

- Glavni problemi su diskriminacija, omalovažavanje, vređanje...Najveći problem imaju LGBT osobe koje su na prvu loptu vidljive. Gej muškarci koji su mačo, idu u teretanu, nabildovani su - nemaju problem kao oni malo sitniji, isfeminizirani za koje možemo da pretpostavimo na prvu loptu da su gej...njih prepoznaju, a da čak ni ne otvore usta - kaže Azdejković.

DOZVOLILA BIH GEJEVIMA DA USVAJAJU DECU! I baš me briga što me osuđujete, imam dobar razlog za to!

Da je diskriminacija dostupna svuda, svedoče i odgovori koje smo sproveli u anketi čije je pitanje bilo "Da li biste pristali da vas leči lekar homoseksualac".

DA LI BISTE PRISTALI DA VAS LEČI LEKAR HOMOSEKSUALAC: Pitali smo građane Srbije, iznenadiće vas njihovi odgovori! (VIDEO)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.