"NAPNIKUR BOLJI OD VIJAGRE"! Travar Mirko spašava brakove po Srbiji, biljkom koju muškarci OBOŽAVAJU! (FOTO)
Mirko Milinković, Foto: RINA

SAMO IME SVE GOVORI...

"NAPNIKUR BOLJI OD VIJAGRE"! Travar Mirko spašava brakove po Srbiji, biljkom koju muškarci OBOŽAVAJU! (FOTO)

Nedavna istraživanja pokazuju da su građani zapadne Srbije srećniji od onih koji žive u ostalim delovima zemlje

Objavljeno:

Od davnina naši stari nisu tražili lekove u apotekama, već po livadama i šumama. Da za svaku boljku ima po neka travka potvrđuje i travar Mirko Milinković koji već godinama skuplja biljke na pobrđima Jelice. Upravo u ovim šumovitim predelima našao je i – napnikur.

“Ovo je blagoslovena biljka bolja i od vijagre, a u narodu se još zove i skočko. Može da se koristi kao jelo ili kao čaj. Provereno daje snagu, smiruje, podiže raspoloženje i još po nešto. Semenoj tečnosti daje bolji kvalitet i rešava probleme koji su česti u današnje vreme”, rekao je Mirko.

Mirko Milinković
Mirko Milinkovićfoto: RINA

Pored ovog leka za impotenciju, Mirko misli i na druge tipične balkanske muke. Kao svetskim prvacima u praznovanju i poštovanju crveniih slova pred Srbima su udarnički dani kad nema granica u jelu i piću, međutim ovaj vredni travar i za to ima rešenje, koje je naravno, skriveno u korenju divljih biljaka.

“Gardaševina ili zečijji trn koristi se nakon pijanstva. Kad se prepije valja skuvati čaj od njenog korena i pomoću njega se izbacuju sve štetene materije iz organizma. Ova biljka dobra je i za bubrege, jer reševa problem kamena i peska. Ukoliko se čaj redovno pije duži vremenski period, sve to odlazi kao rukom odnešeno”, priča Mirko i ne izostavlja ni dobrobiti šuljevare kojoj samo ime kaže šta zapravo leči.

Nedavna istraživanja pokazuju da su građani zapadne Srbije srećniji od onih koji žive u ostalim delovima zemlje, a Dragačevo koje se nalazi podno Jelice na čijim livadama rastu sve ove biljke, poznato je po dugovečnim brakovima i najmanjim brojem razvoda, pa je izgleda sasvim izvesno da Mirkov napnikur služi svrsi i blagotvorno deluje.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.